VÄLKE-hanke (Vähähiilisyydestä uutta innovatiivista liiketoimintaa ja kilpailuetua yrityksille ja kunnille)

 

Uudenmaan liitto VipuvoimaaEU_2014_2020_rgb (2) EU_EAKR_FI_vertical_20mm_rgb

 

 

 

 

 

 

Välke-hanke on Suomen ympäristökeskuksen koordinoima hanke, jonka tavoitteena on synnyttää energiansäästöä kohdekunnissa. Energiansäästöä tavoitellaan päästöjä vähentävillä ratkaisuilla, kuten energiatehokkuudella, cleantech-ratkaisuilla ja uusiutuvan energian hyödyntämisellä.

Hanke on osa laajamittaisempaa Kohti hiilineutraalia kuntaa eli HINKU-projektia. Hankkeen päärahoittajana on Euroopan aluekehitysrahasto. Muita rahoittajia ovat Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen liitot sekä hankkeeseen osallistuvat kunnat

VÄLKE-hankkeen energia-asiantuntijana Lounais-Päijänteellä (Asikkala, Padasjoki ja Kuhmoinen) toimii energiatekniikan diplomi-insinööri Tero Viander. Alueen projektipäällikkönä hankkeessa toimii Asikkalan kunnan ympäristönsuojelusihteeri Katja Viita.

Hankkeessa on mukana myös toinen toimialue, johon kuuluu viisi kuntaa Länsi-Uudellamaalla. Tavoitteena on tutkia ja analysoida yhteensä noin 120 pk-yritystä ja 150 kiinteistöä kohdekunnissa. Yhteistyössä yritysten ja kiinteistöjen omistajien kanssa on tavoitteena uusien ratkaisujen kautta saavuttaa säästöratkaisuja, jotka ovat myös taloudellisesti mahdollisimman kannattavia.

Hanke käynnistyi huhtikuussa 2015 yhteydenotoilla potentiaalisiin kohteisiin ja nyt mukana on jo kymmeniä yrityksiä ja kiinteistöjä. Hanke on käynnissä 31.7.2017 saakka. Kiinnostuneiden yhteydenotot suoraan energia-asiantuntijaan puh. 044 778 0060 tai tero.viander@asikkala.fi.

Lisätietoa hankkeesta Suomen ympäristökeskuksen Hinku- hankkeen nettisivuilta.

Lue myös Välke-hankkeesta kirjoitettuja uutisia:

Välke-hanke vahvistui energia-asiantuntijalla

Pk-yrityksiin jalkautuminen tuo päästöjä ja vähennyksiä

Välke-hankkeessa säästöjä ja päästövähennyksiä Pk-yrityksiin jalkautumalla

Oma aurinkosähkö kiinnostaa suurta joukkoa

170 kiinnostui aurinkopaneelien yhteishankinnasta

Aurinkosähköllä ratkaisun viikot Asikkalan seudulla

Asikkalan energialoikka-video

Aurinkoinen Asikkala (24.10.2016)