HINKU

pienihinkutunnusHINKU-kuntien tavoitteena on vähentää kunnan ilmastopäästöjä 80% vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta energiatehokkuutta parantamalla sekä uusiutuvaa energiaa hyödyntämällä . 29.3.2017 julkistetun tiedon mukaan Hinku-kunnat ovat vähentäneet päästöjään keskimäärin 29%. Asikkalan päästövähennys oli noin 23%.

Kunta, paikalliset yritykset, asukkaat, hanketta koordinoiva Suomen ympäristökeskus sekä hankkeen kumppanit pyrkivät yhdessä ideoimaan ja toteuttamaan ratkaisuja muun muassa liikkumisen, asumisen ja kulutuksen ilmastovaikutuksen pienentämiseksi. Tällä hetkellä mukana on jo 36 kuntaa Suomesta.

Aluksi Asikkala oli hankkeessa kumppanuuskuntana, mutta kesäkuussa 2013 Asikkalan kunta liittyi varsinaiseksi Hinku-kunnaksi.

Hankkeen innoittamana Asikkalan kuntaan on tehty vuonna 2014 mm. Lundin yliopiston opiskelijoiden toimesta esiselvitys biokaasun mahdollisesta tuotannosta Asikkalassa. Raportin suomennos löytyy oheisesta linkistä: Biogas in Asikkala_suomi

Välke-hanke on Hinku-verkoston aikaansaama yrityksien kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen keskittyvä hanke, jossa energia-asiantuntija on veloituksetta yritysten käytössä yrityksen sisäisten energiasäästökohteiden löytämiseksi.

Hinku-uutisia

Urajärvellä maakunnan suurin aurinkovoimala

Suomen suurin aurinkopaneelien yhteishankinta meneillään Asikkalassa, Padasjoella ja Kuhmoisissa

4 kuntaa hankki aurinkopaneelit kunnan rakennuksiin leasingillä

Lisää artikkeleita

Hyödyllistä lisätietoa

  • Voit lainata kirjastosta energiankulutusmittarin tai ympäristönsuojelusihteeriltä lämpökameran
  • Ilmoita ilmastotekosi Hinkumappiin (Esim. maalämpö, ilmalämpöpumppu, aurinkopaneelit, sähkö tai hybridiauton osto, tai mitä tahansa keksitkään vähentää ilmastopäästöjä ja toteutat sen)
  • Tietoa ekotehokkaasta rakentamisesta ja lämmitysjärjestelmistä
  • ARA:n avustukset
  • Tietoa lamppujen valinnasta ja kierrättämisestä
  • Kimppakyytejä: Kyydit 
  • Ympäristötietoa

Lisätietoja Hiilineutraalit kunnat -hankkeesta (HINKU) -foorumilta