Ajankohtaista ympäristönsuojelussa
Asikkalan kunnan avustukset omaehtoiseen ympäristönsuojeluun
Asikkalan kunta myöntää avustuksia omaehtoiseen ympäristönsuojeluun. Tukea voi hakea 31.3.2021 asti ja myös tämän jälkeen, mikäli määrärahoja on jäljellä. Lisätietoa avustuksesta ja ohjeet avustuksen hakemiseen löydät täältä.
Biomassoista liiketoimintaa -raportti
Asikkalassa ja Padasjoella on kartoitettu biomassojen hyödyntämistä. Voit lukea raportin täältä.
Asikkala mukana ympäristöpääkaupunkihankkeessa
Asikkalan naapurikunta Lahti on saanut kunnian toimia Euroopan ympäristöpääkaupunkina vuonna 2021. Myös me saamme olla mukana järjestämässä ja rakentamassa ympäristöpääkaupunkia ja kehittämässä ympäristöystävällisempää tulevaisuutta myös Asikkalaan. Vastaa lyhyeen kyselyyn ja kerro meille, mitä ympäristöön liittyviä asioita sinä haluaisit Asikkalassa kehitettävän? Kyselyyn voit vastata 18.10.2020 asti.
Lähetä meille parhaat luontokuvasi Asikkalasta
Suomen luonnonpäivän 29.8.2020 kunniaksi keräämme upeita luontokuvia Asikkalasta ja järjestämme niistä näyttelyn kunnan kirjastolla 10.8.- 31.8.2020.
Jos haluat omia kuviasi mukaan näyttelyyn lähetä ne meille viimeistään 4.8.2020 osoitteeseen terhi.ahava@asikkala.fi.
Kestävät vaihtoehdot öljylämmitykselle -hanke käynnissä Päijät-Hämeessä.
Päijät-Hämeen liiton, Asikkalan, Heinolan, Lahden, Padasjoen sekä Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen yhteisessä Kestävät vaihtoehdot öljylämmitykselle -hankkeessa pyritään tarjoamaan lisää tietoa muista lämmitysvaihtoehdoista, niiden kustannuksista ja saatavilla olevista tuista. Lisätietoa hankkeesta löydät hankkeen kotisivuilta.
Päijät-Hämeen jätetaksa 1.6.2020, nähtävilläoloaika 22.4.–5.5.2020
Uusi Asikkalan järvien seurantasuunnitelma on julkaistu!
Asikkalan järvien tilaa tullaan jatkossa seuraamaan uuden seurantasuunnitelman mukaisesti. Suunnitelma valmistui opinnäytetyönä vuoden 2020 alkupuolella ja on nyt kaikkien asiasta kiinnostuneiden luettavissa: Asikkalan järvien seurantasuunnitelma
Kutsu vieraslaji-iltaan 8.10.2019
Seudullinen ympäristöviikko 2019
16.-22.9. Ravinto – sinä olet osa ketjua. Lue lisää täältä.
Lisätietoa vieraslajien hävittämisestä löydät Suomen luonnonsuojeluliiton sivuilta.
31.8.2017 Hajajätevesien yleisneuvontahanke
17.4.2015: VÄLKE-hanke on käynnistynyt ja jatkuu 31.7.2017 asti. Hankkeeseen on palkattu energia-asiantuntija, joka yhdessä yritysten ja kiinteistön omistajien kanssa etsii keinoja kehittää energia- ja materiaalitehokkuutta sekä lisätä uusiutuvan energian hyödyntämistä. Palvelu on yrityksille maksutonta.
30.1.2015: Natura-aluetta merkittävästi heikentävä toiminta vaatii jatkossa ilmoituksen Ely-keskukselle. Uusi ilmoitusvelvollisuus koskee vain sellaisia toimenpiteitä, jotka eivät edellytä viranomaisen lupaa tai ilmoittamista viranomaiselle jonkin muun lain perusteella. Ilmoitusvelvollisuus voi koskea toimenpidettä, jossa alueen luonnonoloja tavalla tai toisella muutetaan, kuten esimerkiksi kiinteistön sisäisen yksityistien tai sähköjohdon rakentamista, latu- tai polkureitin rakentamista, maa-ainesten tai turpeen kotitarveottoa, pellonraivausta, vähäistä ojitusta tai metsänkäsittelyyn liittyvää toimenpidettä.
TANKKI-hanke: Lahden ammattikorkeakoulun hallinnoimassa EAKR-rahoitteisessa TANKKI –hankkeessa oli tavoitteena lämmitysöljysäiliöiden aiheuttamien pohjavesi- ja maaperäriskien pienentäminen sekä riskienhallinnan parantaminen Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Hanke toteutettiin vuosina 2012 – 2014.
Öljysäiliön omistajille ja haltijoille tarkoitettu TANKKI –riskienhallintatyökalu tästä linkistä
Maanalaisia öljysäiliöitä puhdistaa Tukesin hyväksymät seuraavat liikkeet: Säiliöhepo Oy, ST Säiliöhuolto Oy. Mikäli öljysäiliö sijaitsee pohjavesialueella ja haluat puhdistuksen jälkeen jättää sen maaperään rakennuksen sortumisen vaaran tms. vuoksi voit hakea poikkeusta ympäristönsuojelumääräyksistä tällä lomakkeella. Toimita hakemus ympäristönsuojelusihteerille Asikkalantie 21, PL 6, 17201 Vääksy.
Hakemus käytöstä poistetun kemikaalisäilion jättämiseksi maahan