Tilannepäivitys koronan leviämisvaiheen rajoituksiin kunnassa

TIEDOTE 5.1.2021

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alue on yhä koronaepidemian leviämisvaiheessa. Voimassa olevat rajoitukset ja suositukset kestävät tämänhetkisen arvion mukaan 25.1.2021 saakka.

Perheen ulkopuolisia lähikontakteja suositellaan välttämään oman harkinnan mukaan. Yleinen kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia yli 15-vuotiaita. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteen lisäksi julkisissa tiloissa ja muissa sisätiloissa, joissa turvaväliä ei pystytä noudattamaan.

Asikkalan kunnan henkilökunta jatkaa etätöissä siltä osin kuin työtehtävät sen mahdollistavat. Vain akuutit tapaamiset hoidetaan sovitusti. Kunnan asiakastoimipisteet kunnanvirastolla ja teknisellä toimistolla toimivat ainoastaan ajanvarauksella. Kunnalle osoitetun postin voi toimittaa kunnanviraston ja teknisen toimiston postilaatikoihin. Postilaatikoiden sisältö tyhjennetään päivittäin.

Kunnan julkisten tilojen käyttö on keskeytetty 25.1.2021 saakka. Lasten ja nuorten harrastetoiminta kunnan sisätiloissa käynnistyy kuitenkin 11.1.2021 voimassa olevien käyttövuorojen mukaan. Toiminnan järjestäjä vastaa harrastetoiminnan turvallisuudesta THL:n ohjeistuksen mukaisesti. Aikuisten harrastustoiminta käynnistyy 25.1.2021. Kuntosali ja vakiovuorot ovat keskeytetty siihen asti. Koronaepidemian luonteen vuoksi ohjeistusta voidaan muuttaa ja päivittää lyhyelläkin varoitusajalla.

Kirjasto ja omatoimikirjasto on toistaiseksi avoinna normaalisti, mutta lehtilukusali on edelleen suljettu. Ylimääräistä oleskelua kirjastossa on vältettävä ja asiointi rajoitettava 15 minuuttiin. Nuokkutoiminta jatkuu seuraavin poikkeuksin: alakoululaisten Nuokku 3-4-luokkalaisille tiistaisin klo 12-16 ja 5-6-luokkalaisille perjantaisin klo 12-15. Yläkoulun Nuokku toimii maanantaisin klo 12-17, keskiviikkoisin klo 14-19 ja perjantaisin klo 15-20. Nuorten työpajatoiminta jatkuu normaalisti.

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka, p.044 778 0210, rinna.ikola-norrbacka@asikkala.fi

Kehittämispäällikkö Isa Maunula, p. 044 778 0211, isa.maunula@asikkala.fi