TIEDOTE: 16.3.2020 klo 19:00 Koronaviruspandemian vaikutukset Asikkalan kunnan toimintaan

Suomen hallituksen tiedotustilaisuudessa 16.3.2020 klo 16.50 annettiin julki uudet linjaukset koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Nämä määräykset huomioiden Asikkalan kunta on tehnyt lähiajan linjauksia toimintaansa. Allaolevaa listausta päivitetään tarvittaessa.

 

Kasvatus- ja opetuspalvelut:

 • Koulujen lähiopetus keskeytetään 18.3.-13.4. väliseksi ajaksi ja siirrytään itsenäistä, monimuoto- ja etäopetusta suosiviin menetelmiin. Yhteiskunnan toimintaa turvaavien kriittisten alojen työtä tekevien vanhempien 1-3-vuosiluokkia käyville lapsille järjestetään lähiopetusta omassa koulussa. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Opetusta tarvitsevien oppilaiden huoltajia pyydetään ilmoittamaan koulun rehtorille opetustarpeesta tiistaina 17.3. klo 12 mennessä.
 • Ylioppilaskirjoitukset järjestetään 13.3.2020 ilmoitetun tiivistetyn aikataulun mukaisesti.
 • Huoltajia pyydetään huomioimaan, ettei sairasta lasta tule missään olosuhteissa tuoda päiväkotiin tai kouluun.
 • Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt (päiväkodit ja perhepäivähoito) ja päiväkotien yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Ne huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät siten.
 • Avoin varhaiskasvatus ja koululaisten iltapäivätoiminta keskeytetään 18.3.- 13.4.2020 välisenä aikana.

 

Hyvinvointipalvelut:

 • Liikuntapalveluiden järjestämiä terveysliikuntaryhmiä sekä Oltermannissa järjestettävää ikääntyneiden päivätoimintaa ei toteuteta 13.3.-30.4. välisenä aikana.
 • Liikuntahalli ja liikuntahallin kuntosali pysyvät kiinni 13.4.2020 saakka. Myös jäähalli on suljettu tältä keväältä.
 • Nuokku ja nuorten työpaja suljetaan 13.4.2020 saakka.
 • Kirjasto ja omatoimikirjasto on suljettu 18.3.-13.4.2020. Kirjaston asiakaspalvelusta (p. 044 778 0741) voi tiedustella noudettavista varauksista.

 

Konserni- ja tekniset palvelut:

 • Kunnan asiakaspalvelupisteet on suljettu 13.4.2020 saakka. Akuutit asiat hoidetaan asiaa hoitavan viranhaltijan tai työntekijän kautta puhelimitse tai sähköpostitse. Kiireettömät asiat pyydetään siirtämään myöhäisempään ajankohtaan. Yhteystiedot: www.asikkala.fi tai puhelinvaihde: 03 888 6111.
 • Kaikki yli 10 hengen kokoukset ja kokoontumiset perutaan 13.4.2020 saakka. Tämä koskee myös kaikkia toimielinten kokouksia ja seminaareja.
 • Oltermannin Mylläri-ravintola toimii Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hoitohenkilöstön ja talon asukkaiden ruokapaikkana. Eläkeläisten ja kunnan henkilökunnan ruokailuja ei järjestetä toistaiseksi tiloissa.

 

Toistaiseksi kunnan alueella ei ole vahvistettuja koronavirustapauksia. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja kunta on varautunut toimimaan tilanteen vaatimalla tavalla. Kunnan johtoryhmän yhteydenpito on tiivistä ja se kokoontuu tarvittaessa linjaamaan toimintaohjeita.

Kunnan tiedottamista voi seurata kunnan internetsivuilta sekä kunnan Facebook-sivuilta. Koulut ja päiväkodit tiedottavat lisäksi omia käytössä olevia tiedotuskanavia pitkin.

 

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka

p.044 7780 210

rinna.ikola-norrbacka@asikkala.fi