Kouluverkkoselvityksen tilannepäivitys 26.8.2020

Kouluverkkoselvityksen ohjausryhmän valmistelutyötä on pyritty tekemään avoimesti. Tästä syystä ohjausryhmä haluaa tiedottaa selvityksen tämänhetkisen tilanteen ennen keskustelutilaisuuksien ja lausuntojen antamista. Luonnosesitys tarkentuu tarvittaessa käytyjen keskustelujen ja lausuntojen pohjalta. Varsinainen päätösesitys tuodaan alustavasti lokakuun lautakunnan kokoukseen. Tätä ennen asiasta järjestetään valtuustoseminaari.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan 4.8.2020 kokouksen jälkeen on lisätty varhaiskasvatuksen toteuttamiseen liittyvä suunnitelma ja tarkennuttu säästövaikutuksia ohjausryhmän esitysluonnokseen.

Aikataulusuunnitelma on tarkentunut seuraavasti:
Keskustelutilaisuuksien aikataulut ma 31.8. Kalkkinen klo 18 Pörskälä, ke 2.9. klo 18 Länsi-Asikkalan koulu, to 3.9. Vääksy klo 18 Aurinkovuoren koulu, ke 9.9. Vesivehmaan koulu klo 18. Ennakkovaikutusten arviointi toteutetaan kohderyhmälle 11.9. (oppilashuolto ja koulujen edustus) ja 17.9. (Yrittäjät, kylien edustajat ja koulujen yhdysvanhemmat tai vanhempainyhdistykset). Lasten kuuleminen toteutetaan oppilashuoltoryhmän johdolla kouluilla.

Kuntalaisilla mahdollisuus jättää lausuntoja ja kannanottoja kirjallisesti kouluverkkoon liittyvässä asiassa. Kannanottoja ja lausuntoja voi jättää pe 18.9.2020 klo 16 asti osoitteeseen Asikkalan kunnanvirasto, Kasvatus- ja opetuspalvelut, PL 6 17201 Vääksy tai sähköisesti petri.haapanen@asikkala.fi.

Kouluverkkoselvitys ohjausryhmän luonnosesitys 250820