Korona-ajan siivous kunnan kiinteistöissä

Korona-aika on tuonut lisähaasteita myös kunnan siivouspalveluiden toimintaan, siinä missä moneen muuhunkin kunnan toimintoihin.

Siivousmitoitusten mukaisiin työohjeisiin on tehty kohdennettua priorisointia esim. kosketuspintojen sekä WC-tilojen siivoamisen osalta. Tämä tarkoittaa sitä, että kosketuspinnat, kuten oven kahvat, valokatkaisimet sekä pöytätasot pyyhitään useammin kuin tavallisesti. Pandemia on tuonut myös lisätyötä siivoukseen, huolehdimmehan kiinteistöjen monista käsidesipisteiden täytöistä sekä suojamaski-tarpeista.

Korona-aikana siisteydestä ovat ottaneet myös osavastuun tilojen käyttäjät ja kiitos siitä heille kaikille! Koulujen luokissa on Aktiivivesi-suihkepullot ja oppilaat voivat itse pyyhkiä pulpetteja ja istuinten selkänojia koulutyön ohella. Päiväkotien ryhmätiloissa on käytössä Aktiivivesipullot ja sielläkin voi hoitohenkilökunta puhdistaa sillä pintoja ja esim. leluja normaalin päivätoiminnan aikana. Liikuntahallin kuntosalilla ovat Aktiivivesipullot myös ahkerassa käytössä, kun asiakkaat itse kevytdesinfioivat laitteita ennen käyttöä. Yhteiset ponnistelut hyvän hygienian saralla ovat olleet kultaakin kalliimpia pandemia-aikana, yksin ei siivousorganisaation väellä tätä kaikkea voitaisi tehdä näin tehokkaasti.

Korona-aikana myös työnkiertoa kohteiden välillä on pyritty vähentämään, jotta emme kasvata kontaktiriskiä oman toimintamme kautta. Siivoushenkilöstö käyttää työssä suojaimia (maskeja/visiireitä), noudattaa turvaetäisyyksiä sekä ei tule oireisena töihin. Haluamme näin omalla toiminnallamme toimia hyvänä esimerkkinä riskien hallinnasta kiinteistöissä.

Suurimman hyödyn työhömme olemme saaneet vuosi sitten käyttöönottamallamme Aktiivivedellä. Aktiivivesi on normaalia vesijohtovettä, johon oman laitteiston avulla lisätään happea. Aktiivivesi sopii kaikkien pintojen ja materiaalien puhdistukseen sekä kaikkiin menetelmiin ja koneisiin. Se puhdistaa tehokkaasti orgaanisen lian ja tehoaa jopa 99 prosenttia mikrobeista, se on tutkitusti tehokas myös Covid-19 -virusta vastaan. Aktiivivesi myös desinfioi matala-asteisesti nopean hapetuskykynsä ansiosta. Se on kansainvälisesti tutkitusti luokitettu ”sanitizer”, eikä korvaa terveydenhuollon desinfiointiaineita, mutta sillä voidaan desinfioida esim. käsiä ja korvata päivittäinen käsidesin käyttö. Jäämättömyytensä ansiosta mitään mikrobia ei suosita tai vaikuteta tilojen biomiin eli sen käyttö on turvallista myös pitkällä aikavälillä.

Aktiivivedestä olemmekin saaneet erinomaisen avun taistelussa koronavirusta vastaan. Sitä käyttämällä olemme turvallisesti, kemikaalittomasti ja ekologisesti voineet ylläpitää tilojemme turvallisuutta kaikille.

Mitä on Aktiivivesi:

  • Aktiivivesi on siis käyttövalmista ”puhdistusvettä”, sitä ei tarvitse laimentaa eikä sen kanssa käytetä pesuaineita.
  • Aktiivivesi on tehokkainta heti laitteesta otettuna, 1 vrk desinfioiva ja seuraavat 6 vrk yleispesuaineen kaltainen.
  • Aktiivivesi vaatii kuitenkin mekaanista puhdistusta (pyyhintää/ hankausta), ei siis itsessään ”räjäytä” likaa pois.
  • Aktiiviveden käytön jälkeen ei tarvita huuhtelua, vaan sen paras hyöty saadaan juuri pinnalle jättämällä.

Asikkalan aktiivivesisiivous

Lisätietoa aktiivivedestä on luettavissa www.aktiivivesi.fi -sivustolta.