Kangasmaskien jakelu vähävaraisille käynnistyy tiistaina 25.8.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä jakaa maksuttomia kasvomaskeja vähävaraisille tiistaista 25. elokuuta lähtien. Kangasmaskit ovat pestäviä ja niitä jaetaan yli 15-vuotiaille kolme kappaletta henkilöä kohti. THL:n antama kasvomaskin käyttösuositus on voimassa koko Päijät-Hämeen alueella.

Maskeja tulee ensimmäisellä viikolla jakoon Päijät-Hämeen alueella yhteensä 22 000 kappaletta. Yhtymä varautuu maskien kysyntään myös jatkossa.

Maksuttomat kasvomaskit ovat tarkoitettu vähävaraisille asukkaille, jotka eivät itse pysty hankkimaan maskeja. Muut hankkivat maskit itse.

Yhtymä on valmistellut maskien jakelun yhteistyössä kuntien ja järjestöjen kanssa. Jakelupisteitä on Asikkalassa, Hartolassa, Hollolassa, Iitissä, Kärkölässä, Lahdessa, Myrskylässä, Orimattilassa, Padasjoella ja Pukkilassa. Heinola ja Sysmä huolehtivat itse maskijakelusta vähävaraisille omalla alueellaan.

Maskien noutopiste on:
ASIKKALASSA
Terveysasema, SPR:n kanttiini
Terveystie 1, 17200 Vääksy
tiistaisin ja torstaisin klo 14-16

Kasvomaskin käyttöä suositellaan Päijät-Hämeen alueella joukkoliikenteessä, koronatestissä käydessä ja riskimaasta palattaessa. THL:n kasvomaskisuositus koskee yli 15-vuotiaita. Kasvomaskin käytöllä voidaan suojata toisia ihmisiä ja ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.