Earth Hour 2017

Earth Hour on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen ilmastotapahtuma, joka järjestetään yleensä maaliskuun viimeisenä lauantaina kello 20.30–21.30 paikallista aikaa. Sen aikana ihmiset eri puolilla maapalloa sammuttavat valonsa tunniksi ja kertovat näin huolensa ilmastonmuutoksesta.

Earth Hourin tarkoitus on ilmastohuolen globaali ilmaiseminen. Valot sammuvat ympäri maailman samaan kellonaikaan siten, että tapahtuma kiertää ympäri maapallon aikavyöhyke kerrallaan. Näin ihmiset kaikkialla maailmassa voivat osallistua. Tarkoitus ei ole säästää energiaa itse tapahtumatunnin aikana, vaikka Earth Hour on myös säästänyt energiaa esimerkiksi Suomessa. Parempi tietoisuus ilmastoasioista vaikuttaa kuitenkin myös ihmisten energiankulutustottumuksiin. Siksi Earth Hourin tavoite on myös vaikuttaa ihmisten energiankulutustottumuksiin pitkällä tähtäimellä. Tapahtumaan voivat osallistua kaikki kunnat ja kaupungit, organisaatiot ja yksityiset ihmiset.

Tänä vuonna Earth Hour näkyy Asikkalassa mm. seuraavasti:

  • Vääksyn keskustan alueelta sammutetaan kaikki kunnan hoidossa olevat valot 25.3. klo 20.30 – 21.30.
  • Kouluilla ja päiväkodeilla nautitaan ympäristöystävällinen lounas, perjantaina 24.3.
  • Haastamme kaikki asikkalalaiset mukaan ”Maailman suurimpaan kynttiläillalliseen”, VYKin kahdeksasluokkalaisten suunnittelemalla menulla.
  • Liikuntapalvelut haastaa kaikki kuntalaiset kävelykampanjaan viikolla 12: Jätä auto kotiin ja kulje kaikki alle 2 kilometrin matkat kävellen – ympäristö ja kroppa kiittävät!
  • ”Energiainfot” Aurinkovuoren koululla ja VYKissä.

 

Haastamme toki myös kaikki muutkin kunnan palvelualueet mukaan keksimään omia tempauksiaan Earth Hour- teeman merkeissä.