Asikkalan kunnan sisäilmatyöryhmä tiedottaa

TIEDOTE
3.6.2021

Asikkalan kunnan sisäilmatyöryhmä käsitteli kokouksessaan 20.5.2021 Vääksyn Yhteiskoulun sisäilmatilannetta. Vääksyn Yhteiskoulun henkilöstöllä ja oppilailla on todettu mahdollisia sisäilmaan liittyviä oireita. Oppilaita on ohjattu kouluterveydenhoitajalle, jossa oireita selvitetään tarkemmin 2-3 viikon oirepäiväkirjalla. Henkilöstöä hoidetaan työterveyden kautta. Sisäilmatyöryhmä suhtautuu vakavasti vallitsevaan tilanteeseen ja on esittänyt seuraavia toimenpide-ehdotuksia:

  1. Vääksyn Yhteiskoulua varten perustetaan oma sisäilmatyöryhmä. Työryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran 7.6.2021 alkavalla viikolla. Työryhmä tiedottaa tilanteen etenemisestä Wilman ja kunnan verkkosivujen kautta.
  1. Viimeiset kuntotutkimukset Vääksyn Yhteiskoululla on tehty vuosina 2016 ja 2017. Kunta on tilannut altistumisten arvioinnin, jotta tarkka tilannekuva saadaan luotua. Altistumisten arvioilla pyritään tarkemmin määrittelemään mahdolliset terveydelliset haitat niin oppilaille kuin henkilöstölle. Arvio toteutetaan siten, että tulokset ovat sisäilmatyöryhmän tiedossa elokuussa.
  1. Vuosien varrella kouluun on tehty eriasteisia korjaustoimenpiteitä. Tehdyt ja tulevat korjaustoimenpiteet kirjataan. VYK sisäilmatyöryhmä käsittelee kesän aikana tehtäviä korjaustoimenpiteitä sekä altistumisten arvioinnin jälkeen tarkempia toimenpide-ehdotuksia.

 

Lisätietoja antavat:
Petri Haapanen, vs. sivistysjohtaja, p. 044 778 0430, petri.haapanen@asikkala.fi
Harri Hirvonen, tekninen johtaja, p. 044 778 0290, harri.hirvonen@asikkala.fi
Rinna Ikola-Norrbacka, kunnanjohtaja, p. 044 778 0210, rinna.ikola-norrbacka@asikkala.fi