Asikkala-Oppaat ry on valittu Suomen Opasliiton opasyhdistykseksi 2019

 

LEHDISTÖTIEDOTE (13.10.2019 – JULKAISUVAPAA)

Suomen Opasliitto ry vietti tänä viikonloppuna 11.-13.10. syysliittokokoustaan Sastamalassa. Kokouksessa Asikkala-Oppaat ry valittiin Suomen Opasliiton opas-yhdistykseksi 2019.

“Huikean hienolta tuntuu! On upeaa saada valtakunnallinen tunnustus pienehkönä yhdistyksenä”, Asikkala-Oppaat ry:n puheenjohtaja Leena Lehtinen kuvailee ensitunnelmiaan valinnan jälkeen.

Asikkala-Oppaat ry vietti 30-vuotisjuhliaan vuonna 2018. Juhliin olikin paljon syytä, koska juhlavuosi osoittautui käännekohdaksi Asikkala-Oppaiden toiminnassa.

“Saimme vuonna 2018 seitsemän uutta Asikkala-opasta Itä-Hämeen Matkailuyhdistyksen järjestämän opaskoulutuksen kautta, joten meitä on nyt yksitoista opasta” iloitsee Lehtinen.

Asikkala-Oppaiden vuosi on ollut työntäyteinen. Useat tuhannet matkailijat paikalliset asukkaat mukaan lukien – ovat saaneet tietoa ja viihdyttäviä tarinoita opastuksilla.

“Nykyisten oppaiden ansiosta olemme ensimmäistä kertaa historiassamme pystyneet pitämään viikoittaisia kävelykierroksia eri puolilla kuntaa. Pystymme myös takaamaan tasokkaat museokierrokset Urajärven kartanomuseossa, joka on maamme vanhimpia kartanomuseoita” jatkaa Lehtinen.

Kielitaitoiset Asikkala-oppaat ovat päässeet myös kansainvälisiin opastustehtäviin yhteistyössä Asikkalan kunnan kanssa. Douzelage-tapahtuma oli keväällä 2019 Asikkalassa. Douzelage on 27 Euroopan Unionin jäsenkunnan muodostama ystävyyskuntaverkosto. Kansainvälisiä vieraita oli 160.

“Vuodelle 2020 on jo paljon suunnitelmia. Retkiä Salpausselkä Geopark hankkeen tiimoilta, Retkiä “Kummitukset kiinnostavat”-ilmiöön Heinolan opaskollegojen kanssa jo hyvin toimivaa yhteistyötä Urajärven kartanolla laajennetaan teemakierroksella “Kartanon viimeisten aatelisten von Heidemanien”-tarinalla. Uusia retkiä syksy- ja talviajalle” listaa Lehtinen.

Lisätietoja:
Asikkala-Oppaat ry puheenjohtaja Leena Lehtinen 050 574 5753
Suomen opasliitto ry puheenjohtaja Hanna-Leena Laihonen 050 551 5183