Asikkala mukana Suomen liikkuvin kunta -kisan finaalissa

Asikkala on mukana Suomen liikkuvin kunta -kisan finaalissa

Kuntaliiton järjestämän Suomen liikkuvin kunta -kilpailun finaaliin on valittu Asikkala, Pieksämäki ja Pudasjärvi.

Kuntaliiton, Urheilugaalan, THL:n ja Olympiakomitean yhteistyössä järjestämässä kilpailussa haettiin kuntia, jota edistävät innovatiivisella tavalla kuntalaistensa liikkumista. Finaaliin selvinneillä kunnilla on myös hyviä tuloksia liikunnan edistämistä kuvaavassa THL:n Teaviisari- verkkopalvelussa. Perinteisen liikunnan ohella painotettiin monisektorista yhteistyötä, eriarvoisuuden kaventamista sekä uusien innovaatioiden hyödyntämistä.

Asikkalan kuntastrategiaan terveysliikunta ja hyvinvoinnin edistäminen on kuulunut kymmenen vuoden ajan. Kaikki kunnan koulut ovat liikkuvia kouluja ja jokaisessa päiväkodissa on liikuntavastaavat. Liikuntaneuvontaan on mahdollisuus ohjautua neuvolaikäisestä alkaen. Vähiten liikkuvat kuntalaiset pääsevät halutessaan nopeasti liikuntaneuvontaan.

 

Suomen liikkuvin kunta -palkintoa tavoitteli 100 kuntaa

Ensimmäistä kertaa järjestetty Suomen liikkuvin kunta -kilpailu sai erinomaisen vastaanoton, sillä 100 kuntaa tavoitteli titteliä. Suomessa on 311 kuntaa, joten kilpailuun lähti mukaan lähes joka kolmas kunta. Kisan voittaja eli Suomen liikkuvin kunta julkistetaan osana Urheilugaalaa 18.1.2018 Hartwall Arenalla Helsingissä.