Talviaktiviteetit ja retket

AURINKOVUOREN ULKOILUREITIT
Salpausselän harjumuodostelmiin kuuluvalta Aurinkovuoren ulkoilualueelta löytyy ulkoilureittejä niin kuntoilijalle kuin luontoretkeilijällekin. Valaistus ja talvikunnossapito on 3 km / 7 km reiteillä. Kolmen kilometrin ulkoilureitiltä pääsee laavulle, jossa on myös nuotiopaikka. Retkieväät pääsee nauttimaan upeissa Aurinkovuoren maisemissa.
Tutustu ulkoilureitteihin tarkemmin tästä.

 

 

HIIHTO
Asikkalassa maastohiihtolatuja löytyy niin vaativalle harrastajalle kuin kuntoilijallekin. Vesivehmaan Jenkkapirtiltä lähtevät ladut ovat maaston vaihteluiltaan tasaiset ja Aurinkovuoren maisemissa pääsee koettelemaan kuntoaan mäkisemmissä olosuhteissa. Vesijärven jäällä on 10 km:n ”aurinkolatu”, jonka kautta pääsee retkeilemään mm. Varjansaaren laavulle.
Lisätietoa hiihtoladuista

 

 

LUISTELU
Luistelupaikkoja on runsaasti eri puolilla Asikkalaa. Tee luisteluretki yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Muista myös jäähallin ilmainen yleisöluisteluvuoro, joka palvelee innokkaita luistelijoita kelillä kuin kelillä.
Lisätietoa luistelupaikoista

 

 

 

JÄÄLLÄ LIIKKUMINEN
Nauti Asikkalan upeista vesistöistä myös talvella. Pakkaa reppuun makoisat eväät ja vietä kiva talvipäivä Päijänteen tai Vesijärven jäällä ulkoillen.

 

 

 

RETKILUISTELU
Retkiluistelu on mainio tapa liikkua Asikkalan luonnonjäillä. Kelien salliessa Kalmarinrannasta on retkiluistelureitti Varjansaareen. Liikuntavarusteita lainattavissa Asikkalan kirjastosta.

 

 

 

PILKKIMINEN
Pilkkiminen on suosittu talviharrastus. Asikkalan vesistöt tarjoavat loistavat mahdollisuudet pilkkimisen harrastajille.

 

 

 

 

LUMIKENKÄILY
Lumikenkäily on helppoa ja hauskaa kaikenikäisille ja -kuntoisille. Lumikengillä voi liikkua melkeinpä missä tahansa talvisessa luonnossa ja lisähaastetta saa mäkisemmissä maisemissa liikkuessa. Liikuntavarusteita lainattavissa Asikkalan kirjastosta.

 

 

 

MOOTTORIKELKKAILU
Hohtavan valkeat hanget ja vauhdin hurma houkuttelevat moottorikelkkailijoita. Lisätietoja: Asikkalan moottorikelkkailijat ry

 

 

 

 

KUNTOILUPORTAAT
Aurinkovuoren pohjoisrinteessä sijaitsevan entisen hyppyrimäen uudistetuissa portaissa saat varmasti tehokkaan treenin. Rapuissa on tehokkaat led-valot. Portaat löytyvät Aurinkovuoren ulkoilureitin varrelta ja johtavat Aurinkovuoren laavulle.

 

 

 

PULKKAILUMÄET
Mikä onkaan parempi tapa nauttia talvesta kuin perinteinen pulkkamäki. Isoja ja pieniä pulkkamäkiä löytyy ympäri Asikkalaa.

 

 

 

 

AVANTOUINTI
Pulahda avantoon Kanavalahdessa Majakkapaviljongin edessä. Avantouintipaikkaa ylläpitää Asikkalan Tallukkajalat.

 

 

 

 

LASKETTELU
Lähimmät laskettelurinteet löytyvät Himokselta, Messilästä ja Purnuvuorelta.

 

 

 

 

KUNTOSALI
Asikkalan liikuntahallilla on kuntalaisten käytössä ilmainen kuntosali. Kuntakeskuksessa palvelee kuntosali Kanavan Kunto.
Kotikuntoilija voi lainata liikuntavarusteita Asikkalan kirjastosta.

 

 

 

KAUKOKALLION TILA
Kaukokallion tila sijaitsee Urajärven kylässä n. 5 km Urajärven kartanosta pienen Nahilanjärven tuntumassa. Tilan pihapiirissä pääsee kokemaan tyypillisen sotien jälkeen rakennetun siirtokarjalaistilan tunnelman. Tilalla pääsee myös tutustumaan suomenhevosiin ja työhevoskulttuuriin, kokeilemaan entisajan reki- tai kärrykyytiä sekä poniajelua. Kesäisin pihapiirissä toimii taidegalleria, jossa on vaihtuvia näyttelyitä, muina vuodenaikoina pääsee kurkistamaan taiteilijan työtiloihin. Lisätietoja

 

Tutustu opastettuihin retkiin alla olevista linkeistä:

Villituli
Kelkkasafarit
Asikkala-oppaat
Visit Päijanne
Visit Lahti
Visit Finland
Rysä