Toimiva Asikkala

Asikkalan kylät

Asikkala_kk  Urajarvi_kyla  Urajarvi

Asikkalassa on ollut yhteensä 24 kylää. Vääksyn kanavalla olevan Vaikeiden Aikojen Muistomerkin ympärillä olevat paadet todentavat sen, että kylien määrä on ollut paljon nykyistä suurempi. Meillä on nyt yksitoista elinvoimaista ja vireää kylää, joiden sivustoihin voit tutustua alla olevista linkeistä. Asikkalan kunta toimii aktiivisesti yhteistyössä kylien kanssa.

 

Kyläturvallisuus.fi -sivustolle pääset tästä.

 

Vapaa-ajan asukkaat

Kesamaisema  omenapuu  perhonen

Asikkala on vesien pirstoma kunta. Rantaviivaa on yli 700 km, joten luonnollisesti myös kesäasutusta on rantojen läheisyyteen levittäytynyt paljon. Ensimmäiset huvilat rakennettiin Vääksyssä jo 1800-luvulla, kuten Norrlinin huvila, sekä Suviranta, nykyinen Danielson-Kalmarin huvila. Pulkkilanharjulle alkoi nousta huviloita 1900-luvun alussa. Asikkalassa on nykyään n. 3000 kesäasuntoa. Vapaa-ajan asukkaita on siis kaikkiaan enemmän kuin vakinaista väestöä!  Vapaa-ajan asukkailla on myös vireä neuvottelukunta, joka seuraa ahkerasti kunnan elämää ja ajaa ”Vaparien” asioita.

Vapaa-ajan asukasneuvottelukunta 2013-2016

Vapaa-ajan asukasneuvottelukunnan kokousmuistiot

Säännöt

 

Yhdistykset

 

Ilmaista työvoimaa yhdistykseesi!

  • Työllistämistoimet kunnassa yhdistyksen tukena

Asikkalan kunta on päättänyt panostaa työttömyyden purkamiseen. Kuntaan on palkattu työllisyyskoordinaattori, joka aktiivisesti pyrkii löytämään pitkään työttöminä olleille henkilöille työpaikkoja kunnassa sijaitsevista yrityksistä ja yhdistyksistä.

Onko Sinulla tekemätöntä työtä, johon tarvitsisit auttavia käsiä?
Ota yhteyttä ja kerro yhdistyksestäsi ja sen tarpeista. Työllisyyskoordinaattori etsii Sinulle soveltuvan työntekijän. Pääset vaikuttamaan työntekijän valintaan olemalla mukana työhaastattelussa.

 

Miten työllistäminen tapahtuu?

Yhdistys voi palkata pitkäaikaistyöttömän henkilön osa-aikaiseen työsuhteeseen ja saada siihen 100 % tuen TE-toimistosta, mikäli pitkäaikaistyöttömällä on korkein palkkatukioikeus. Yhdistys voi palkata henkilön joko suoraan tai Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu – yhdistyksen kautta, jolloin PHLU hoitaa työsopimuksen teon, palkkatuenhakemisen, palkanmaksut ja muut työllistämiseen liittyvät tehtävät. Tästä palvelusta he laskuttavat 40€ kuussa, minkä puolestaan Asikkalan kunta hyvittää yhdistykselle, mikäli kyse on kunnassa asuvasta pitkäaikaistyöttömästä. Kunta auttaa myös sopivan työntekijän löytämisessä haastattelemalla pitkäaikaistyöttömiä.

Kyseessä on normaali työsuhde, johon pätevät tavanomaiset työsuhteen irtisanomisperusteet. Työntekijän palkkaus määräytyy yleisen Tes:in mukaan. Myös useampi yhdistys voi yhdessä työllistää työntekijän. Palkkatukikelpoinen työaika on 5 h/päivä eli 25h/viikko. Mikäli yhdistys tarvitsee täyttä työaikaa tekevän työntekijän, yhdistyksen kustannettavaksi jäävät 25 viikkotunnin ylimenevät tunnit.

Puolen vuoden työjakso täyttää työntekijän työssäoloehdon, jonka jälkeen hän on oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan, mikäli hän on työttömyyskassan tai ammattiliiton jäsen.

Lisätietoja:
Susanna Rahikkala
työllisyyskoordinaattori
puh. 044 778 0224
susanna.rahikkala@asikkala.fi

 

Yhdistykset

Tutustu alla olevista linkeistä Asikkalassa toimiviin yhdistyksiin. Mikäli yhdistyksenne tiedot puuttuvat listasta ja haluatte tiedon sivuillemme, ilmoitattehan siitä sähköpostitse osoitteella: vaihde@asikkala.fi tai puh. (03) 888 6111.

 

Kylätoimikunnat, martta- ja asukasyhdistykset

 

 

Liikunta- ja urheiluseurat

 

 

Muut yhdistykset