Toimiva Asikkala

Asikkalan kylät

Asikkalassa on yksitoista elinvoimaista ja vireää kylää.

Urajärvi Asikkalasta valittiin Päijät-Hämeen Vuoden Kyläksi vuonna 2018. Valitsijaraadin vakuutti yhdistysten ja kylän yhtenäinen ote tekemiseen sekä kylän kehittämiseen. Yhdessä tekeminen heijastuu vahvasti kaikkeen kylän toimintaan. Urajärven kylässä on muutama sata asukasta ja väkimäärä kolminkertaistuu kesäasukkaiden myötä. Päijät-Hämeen Vuoden Kylä on valittu jo vuodesta 1997 lähtien. Voittaja osallistuu valtakunnalliseen kilpailuun. Päijät-Hämeen Vuoden Kylän valitsevat yhteistyössä Päijät-Hämeen Kylät ry ja Päijät-Hämeen Liitto. Lisätietoja tiedotteesta ja www.phkylat.fi

Aiemmin kylien määrä Asikkalassa on ollut huomattavasti suurempi. Kyliä on ollut yhteensä 24, josta kertoo Vääksyn kanavalla oleva Vaikeiden Aikojen Muistomerkki.  Asikkalan kunta toimii aktiivisesti yhteistyössä kylien kanssa.

Tutustu Asikkalan kyliin alla olevista linkeistä:

 

Kyläturvallisuus.fi -sivustolle pääset tästä.

 

Vapaa-ajan asukkaat

   

Asikkalassa on  n. 4000 kesämökkiä tai vapaa-ajan asuntoa. Vapaa-ajan asukkaita Asikkalassa on enemmän kuin vakinaista väestöä. Vapaa-ajan asukkailla on nyt vireä yhdistys Asikkalan vapaa-ajan asukkaat ry, joka seuraa ahkerasti kunnan elämää ja ajaa ”Vaparien” asioita.

 

Yhdistykset

Tutustu alla olevista linkeistä Asikkalassa toimiviin yhdistyksiin. Mikäli yhdistyksenne tiedot puuttuvat listasta ja haluatte tiedon sivuillemme, ilmoitattehan siitä sähköpostitse osoitteella: vaihde@asikkala.fi tai puh. (03) 888 6111.

 

Kylätoimikunnat, martta- ja asukasyhdistykset

 

 

Liikunta- ja urheiluseurat

 

 

Muut yhdistykset