Toimiva Asikkala

Asikkalan kylät

Asikkala_kk  Urajarvi_kyla  Urajarvi

Asikkalassa on ollut yhteensä 24 kylää. Vääksyn kanavalla olevan Vaikeiden Aikojen Muistomerkin ympärillä olevat paadet todentavat sen, että kylien määrä on ollut paljon nykyistä suurempi. Meillä on nyt yksitoista elinvoimaista ja vireää kylää, joiden sivustoihin voit tutustua alla olevista linkeistä. Asikkalan kunta toimii aktiivisesti yhteistyössä kylien kanssa.

 

Kyläturvallisuus.fi -sivustolle pääset tästä.

 

Vapaa-ajan asukkaat

Kesamaisema  omenapuu  perhonen

Asikkala on vesien pirstoma kunta. Rantaviivaa on yli 700 km, joten luonnollisesti myös kesäasutusta on rantojen läheisyyteen levittäytynyt paljon. Ensimmäiset huvilat rakennettiin Vääksyssä jo 1800-luvulla, kuten Norrlinin huvila, sekä Suviranta, nykyinen Danielson-Kalmarin huvila. Pulkkilanharjulle alkoi nousta huviloita 1900-luvun alussa. Asikkalassa on nykyään n. 3000 kesäasuntoa. Vapaa-ajan asukkaita on siis kaikkiaan enemmän kuin vakinaista väestöä!  Vapaa-ajan asukkailla on myös vireä neuvottelukunta, joka seuraa ahkerasti kunnan elämää ja ajaa ”Vaparien” asioita.

Vapaa-ajan asukasneuvottelukunnan kokousmuistiot

Säännöt

 

Yhdistykset

Tutustu alla olevista linkeistä Asikkalassa toimiviin yhdistyksiin. Mikäli yhdistyksenne tiedot puuttuvat listasta ja haluatte tiedon sivuillemme, ilmoitattehan siitä sähköpostitse osoitteella: vaihde@asikkala.fi tai puh. (03) 888 6111.

 

Kylätoimikunnat, martta- ja asukasyhdistykset

 

 

Liikunta- ja urheiluseurat

 

 

Muut yhdistykset