Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

Taidekesä 2020 – Sanna Lappalainen

27 kesäkuun klo 11:00 - 23 elokuun klo 17:00

TAIDEkesä 2020

maalauksia-veistoksia-tekstiilitaidetta

 27.6.-23.8.2020

 galleria SANNA LAPPALAINEN
 Kanavatie 17, piharakennus
17200 Vääksy  p.050 5388259

sanna.lappalainen@outlook.com    facebook

näyttely avoinna ti-pe 11-17, la-su 11-15, ma suljettu.

Näyttelytiedote

Tulevan kesän näyttely on yksinkertaisesti nimeltään
TAIDEkesä 2020.

Näyttely esittelee kolmen erilaisen taiteilijan tuotantoa.
Tämän kesänäyttelyn vieraileviksi taiteilijoiksi olen kutsunut espoolaisen kuvataiteilija Anne Leppäsen ja lahtelaisen kuvanveistäjä Matti Vesasen. Lisäksi esillä on tuttuun tapaan omia tekstiiliteoksiani.

Kuvataiteilija Anne Leppänen on lähtöisin Asikkalasta, mutta asuu ja työskentelee nykyisin Espoossa. Anne kertoo olevansa matkalla taiteilijana, ja töissäänkin hän kuvaa pienen ihmisen matkaa yllättävien maisemien halki. Hänen taiteensa asettuu surrealismin ja naivismin välimaastoon, mikä vaatii erilaisi tekniikoita kuten öljyväri, akvarelli ja pastelli.
Anne on valmistunut Alfa-Art taidekoulusta 2012 ja                  osallistunut ahkerasti erilaisiin näyttelyihin. Annen nettisivut löytyvät osoitteesta                       www.dai-dai.fi

Matti Vesanen on lahtelainen kuvanveistäjä, jonka työt pohjaavat klassisen kuvanveiston esittävään perinteeseen hakien samalla sen uusia suuntia. Viime vuosina Matti on käsitellyt taiteessaan elämän hetkellisyyden ja ikuisuuden välistä kontrasti pyrkimättä taiteessaan ajankohtaisuuteen tai kantaa ottavuuteen.
Osa näyttelyn teoksista on ”rikottuja”, teosten kulunut patinointi ja rikkinäisyys kuvaavat aikaa ja kaiken katoavaisuutta.
Matin nettisivujen osoite on          www.mattivesanen.com

 Itse olen palannut muutaman vuoden tauon jälkeen kaupunkiaiheisten tekstiiliteosten pariin. Kaupunkikuvissa pyrin löytämään jatkuvan hälyn keskeltä niiden ohuen hiljaisuuden, ihmisen rakentaman ajattoman tunnelman. Minua kiinnostavat arkisen kauniit ovet, takapihojen nurkkaukset, rosoiset kivijalat. Toteutan työni kangaspaloista ompelemalla, yksityiskohtiin ja varjostuksiin käytän suoraa ommelta kuin piirtäjä kynää. Näyttelyyn tulee myös rauhoittavia, ommeltuja talvimaisemia ym.

 Kesänäyttely sijaitsee Kanavatien varrella, Kanavan Kunkun takana olevassa piharakennuksessa. Tämä on kolmas järjestämäni kesänäyttely kyseisessä tilassa, menestys on ollut todella hyvä. Vieraita on riittänyt ja moni teos on lähtenyt näyttelystä maailmalle. Toivotaan tulevastakin kesästä onnistunutta näyttelykesää.

Näyttelyyn on vapaa ja esteetön pääsy. Tervetuloa!

                            Sanna Lappalainen

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
27 kesäkuun klo 11:00
Loppuu:
23 elokuun klo 17:00