Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Päijänteen höyrylaivaregatta Vääksyn kanavalla 28.- 29.7.2018

28 heinäkuun klo 13:00 - 19:00

Suomen Höyrypursiseura ry:n Päijänteen regatta järjestetään tänä vuonna Asikkalassa Vääksyn kanavalla heinäkuun lopulla.

Vääksyn regatassa laivat suorittavat lauantaina regatta-ajon Päijänteellä ja ne esitellään yleisölle niiden ohittaessa katselupaikan. Myöhemmin yleisöllä on satamassa mahdollisuus tutustua laivoihin ja niiden mielenkiintoisiin konehuoneisiin sekä kuulla laivojen yhteinen visselitervehdys juhlivalle 170-vuotiaalle Asikkalan kunnalle. Satamassa on myös seuran myyntipiste, josta on mahdollisuus ostaa laiva kirjallisuutta ja muuta asiaan liittyvää kivaa kertoo Suomen Höyrypursiseiseuran varakommodori Jari Laaksonen, joka toimii myös regattamestarina ja s/s Joh-Parviaisen kapteenina.
Laivat saapuvat kanavaan, Laurin patsaan lähettyville juhlallisesti, sulutus  klo 12.30-14.00
rantautuminen kanavaan Laurin patsaan lähettyville klo 14.00
Höyrypursiseuran ja kunnan tervehdykset  klo 14.00, jonka jälkeen yleisöllä on mahdollisuus vierailla laivoissa klo 14-15.

Regatat ovat Suomen Höyrypursiseura ry:n näyttävämpiä yleisötapahtumia ja niihin on osallistunut vuosittain noin puolet seuran päävesistöjen aluksista. Regattoja on pidetty seuran perustamisesta lukien Saimaalla ja Päijänteen vesistössä. Järjestävänä tahona toimii Suomen Höyrypursiseura ry, jonka rekisterissä on tällä hetkellä yli 80 höyryalusta. Päijänteen ja Keiteleen vesistössä purjehtii 14 höyryalusta, joista tänä vuonna odotetaan Vääksyn regattaan saapuvan 7 – 8 alusta. Suurimmat alusmäärät löytyvät Saimaan vesistöstä, jossa höyryää yli 40 alusta. Aluksia on myös mm. Vanajavedellä, Näsijärvellä, Oulujärvellä ja merellä. Helsingissä ankkuripaikkaa pitää seuran suurin alus s/s Turso, jota viime vuosina on kunnostettu upeaan ja uljaaseen kuntoon lukuisten talkoolaisten, kannatusyhdistyksensä ja Aatos Erkon säätiön tuella.

Suomessa on Euroopan mitassa merkittävin toimintakuntoinen höyrylaivasto. Laivat ovat pääasiassa yksityisiä ja niitä ylläpidetään ja ajetaan omistajien ja heidän höyrylaivaystäviensä yhteistyöllä. Laivoilla ajetaan keskimäärin kerran kuukaudessa kesäaikana.

 

Suomen Höyrypursiseura ry ( www.steamship.fi )on perustettu 1968 vaalimaan höyry- aluskulttuuria ja harrastusta. Innokkaita höyryharrastajia kuuluu seuraan nykyisin 320 henkilöä ympäri Suomea. Seuran 50-vuotis pääjuhla regatta oli Saimaalla, Lappeenrannassa 6. – 8.7.2018. Päijänteen regatta Vääksyssä on toiseksi merkittävin kesän juhlaregatoista.

Seuran keskeisiä tavoitteita on säilyttää höyryaluksiin ja niiden käyttöön liittyvää tietoutta ja perinnettä, järjestää merenkulku-taitoihin ja erityisesti höyrytekniikkaan liittyvää koulutusta ja varmistaa tiedon siirtyminen nuorimmille höyryharrastajille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
28 heinäkuun
Aika:
13:00 - 19:00