Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Biokaasuilta Kurhilassa

16 huhtikuun klo 18:00 - 21:00

 

 

Tule kuulemaan biokaasun sekä ravinnekierron perusteita ja näkemään biokaasulla kulkevia autoja!

Tiistaina 16.4.2019 klo 18 Kurhilan-Hillilän nuorisoseurantalon pihalla voi nähdä erilaisia kaasuautoja: tehdasvalmisteisia, jälkiasennettuja, henkilöautoja, pakettiautoja.

Kahvittelun lomassa yhteistyökumppanit esittelevät maaseudun ilmastonmuutokseen varautumista ja tarjoavat energianeuvontaa.

Illan puhujat aloittavat klo 19. Jari Eerola Tuuloksesta tutustuttaa biokaasutuotannon perusteisiin maanviljelijänkin näkökulmasta. Kari Koppelmäki Hyvinkäältä on myös viljelijä, Helsingin yliopiston tutkija ja Palopuron uudenkarhean biokaasulaitoksen osakas ja tuo mukaan tuoretta tutkimustietoa teemalla Palopuron agroekologinen symbioosi: Ruokaa, ravinteita ja energiaa.

Liisa Stark Tuuloksesta on perehtynyt bio- ja elintarviketekniikkaan, hän kertoo lisää biokaasulaitoksesta osana ravinnekiertoa. Laitostekniikkaa valaisee Jukka Jokelainen Hausjärveltä.

Tilaisuuden järjestää Kurhilan-Hillilän kyläyhdistys, yhteistyössä Päijät-Hämeen liiton Ilmasto- ja energiatoimien edistäminen Päijät-Hämeessä -hankkeen ja Ilmastonmuutokseen varautuminen maataloudessa -hankkeen kanssa. Mukana ovat myös Päijät-Hämeen kylät sekä Asikkalan ja Padasjoen kunnat.

Voitko tuoda näyttelyyn kaasuautosi toistenkin nähtäväksi? Saat valmiin esittelylapun paikan päältä autosi ikkunaan, jos ilmoitat autosi tiedot tällä kaavakkeella tai toimitat Heikki Rauniolle autostasi keskeiset tiedot, kuten: merkki, malli, vuosimalli, kaasupuoli tehdastekoinen/jälkiasennettu tehtaalla/jälkiasennettu. Mieluiten kaavakkeella.

Tarvitsetko kyydin vaikkapa Lahdesta tai Vääksystä? Tai voitko tarjota kyydin jostain? Avaa kimppakyytitaulukko tästä:

Voit myös ilmoittaa kyydintarpeestasi Heikki Rauniolle, tarpeen vaatiessa biokaasubussi ajaa esim. Vääksy-Kurhila-Vääksy.

Tervetuloa kyläyhdistyksen puolesta,
Heikki Raunio

+358 44 588 0478

 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
16 huhtikuun
Aika:
18:00 - 21:00