Tervetuloa Asikkalaan!

 

asikkala_kartalla

Kuvaa klikkaamalla pääset interaktiiviseen karttaan.

Kanavalahti_venesatama  Kanavalla  Kanava_kioski

Luonnonläheinen ja ihmisystävällinen Asikkalan kunta sijaitsee kauniissa maisemissa vesistöjen yhdyskohdassa ja on vakituisten asukkaiden, tuhansien mökkeilijöiden sekä matkailijoiden paratiisi. Hurmaava taajamarakenne, viehättävät pikkukylät sekä jylhät vesistömaisemat tekevät Asikkalasta ainutlaatuisen paikan elää. Myös matkailijat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi.

Asikkala tarjoaa monipuoliset ja nykyaikaiset palvelut. Kuntakeskus Vääksyssä palvelevat monen alan paikalliset yrittäjät ja alueella on myös kattava kulttuuritarjonta taidenäyttelyineen ja museoineen. Vanha Vääksy on täynnä ihania idyllisiä putiikkeja, joista löytyy ikimuistoiset matkamuistot, tuliaiset ja lahjat.

Lapsille ja nuorille Asikkala tarjoaa kattavat koulupalvelut. Vääksyssä toimii yhtenäiskoulu alakoulusta lukioon. Yhtenäiskoulun 3-6 luokkalaiset opiskelevat syksyllä 2014 valmistuneessa upeassa koulurakennuksessa, joka sijaitsee Aurinkovuoren harjulla, eräällä Vääksyn kauneimmista paikoista. Koululta pääsee aivan takapihalta tutustumaan Asikkalan luontoon tai ihailemaan mahtavia maisemia. Harva koulu Suomessakaan sijaitsee paikalla, josta on näköalat kahdelle järvelle – Vesijärvelle ja Päijänteelle! Uudessa koulussa on käytössä huippumodernia tekniikkaa, sillä Asikkalan kunta on ottanut ensimmäisenä Euroopassa tuotantokäyttöönsä interaktiiviset dataprojektorit. Lisäksi on neljä vireää kyläkoulua eri puolilla kuntaa.

Luonto tarjoaa Asikkalassa mainiot harrastusmahdollisuudet veneilyyn, kalastukseen, urheiluun ja ulkoiluun. Golfin harrastajille löytyy Asikkalasta täysimittainen golfkenttä. Aurinkovuoren virkistysalue tarjoaa mahtavat maisemat ja ulkoilureitit ovat käytössä niin kesä- kuin talviaikana. Asikkala on panostanut vahvasti liikuntapaikkoihin ja niiden kehittämiseen.

Asikkala kuuluu Etelä-Suomen lääniin ja Päijät-Hämeen maakuntaan. Asutus Asikkalassa on pientalovaltaista. Kunta tarjoaa runsaan valikoiman väljiä omakotitontteja Vääksyn taajamassa ja kylissä. Mieluinen tontti löytyy varmasti jokaiselle riippumatta siitä unelmoiko asumisesta kuntakeskuksen palveluiden läheisyydessä vai rauhallisissa maalaismaisemissa. Tutustu Asikkalan tonttitarjontaan tästä.

Perustamisvuosi 1848
 Pinta-ala  756,14 km2
 – josta vesialuetta  192,29 km2
 Rantaviivaa  581 km

 

Asukasluku 31.12.2019     8083

Ikärakenne 31.12.2018
 0 – 14 v.  1 154  14,16 %
 15 – 64 v.  4 368  53,60 %
 65 –  2 627  32,24 %

 

Väestömuutosten ennakkotiedot kuukausittain

Elinkeinorakenne 2016
 Alkutuotanto  9,4%
 Jalostus  27,4%
 Palvelut  60,8 %
 Toimiala tuntematon  2,4 %