Tervetuloa Asikkalaan!

Vaaksyn kanava_1  Kanavalahti_venesatama  Veneet_kanavalla  Vanha_Vaaksy

Asikkala on matkailijan helmi!

Asikkalan kunta sijaitsee Päijät-Hämeen kauniissa maisemissa vesistöjen yhtymäkohdassa.  Se on vakituisten asukkaiden, tuhansien mökkeilijöiden, sekä matkailijoiden paratiisi. Puhdas luonto, viehättävät pikkukylät sekä jylhät vesistömaisemat tekevät Asikkalasta houkuttelevan paikan elää.

Juotavan hyvä Etelä-Päijänne on myös pääkaupunkiseudun asukkaiden kaivo. Ainutlaatuinen, 120 km pitkä Päijännetunneli johtaa veden peruskallion kautta eteläiseen Suomeen.

Asikkalassa on monipuoliset ja nykyaikaiset palvelut. Vääksy on Asikkalan kuntakeskus. Kanava jakaa Vääksyn ns. kauppakeskukseen moderneine palveluineen ja Vanhaan Vääksyyn,  joka on täynnä idyllisiä putiikkeja.
Vääksy on Suomen paras kaupunkikeskusta 2015.
Valtakunnallinen Elävät Kaupunkikeskustat ry palkitsi Vääksyn keskustan PIKE-palkinnolla. Kilpailun kohteena olivat pienet keskukset ja kirkonkylät (enintään 5000 asukasta.)

Vääksyn kanavalla sulutetaan tuhansia aluksia kesäisin ja vesiliikennettä  on mukava seurata vaikka kahvikupposen äärellä. Vesijärven ja Päijänteen pinnanero on kolme metriä. Kanavan laidalta löytyy myös monipuolinen kulttuuritarjonta taidenäyttelyineen ja museoineen. Vääksynjoki virtaa kanavan vierellä ja sen varrella on Vesimyllymuseo muistona entisten aikojen mylly- ja sähkölaitostoiminnasta.

Aivan Vääksynjoen tuntumassa, kauniilla paikalla on kuusipaikkainen matkaparkki.

Luonto mahdollistaa Asikkalassa mainiot harrastusmahdollisuudet veneilyyn, kalastukseen, urheiluun ja ulkoiluun. Golfin harrastajille löytyy Asikkalasta täysimittainen golfkenttä. Aurinkovuoren virkistysalueella nautit mahtavista maisemista ja alueen ulkoilureitit ovat käytössä niin kesä- kuin talviaikana. Terveysliikuntakunnaksi julistautunut Asikkala on panostanut vahvasti liikuntapaikkoihin ja niiden kehittämiseen.  Asikkala on Suomen liikkuvin kunta vuonna 2018.
Kalmarinranta tarjoaa upean pitkän hiekkarannan auringonpalvontaan ja uimiseen. (Kulku uimarantaan on Vääksyn kanavalta Kalmarintien kautta.)  Ranta on hyvin matala ja sopiva pienille lapsille. Kalmarinrannasta löytyy myös tenniskenttä, sekä lähiliikunta-alue frisbee-golffeineen ja liikuntalaitteineen.

Suomen kaunein maisemareitti lähtee Vääksystä pohjoiseen Pulkkilanharjun kautta. Siellä ovat myös Päijänteen kansallispuiston eteläisimmät alueet. Karisalmen riippusillan tuntumassa on hyvät parkkialueet ja sieltä myös alkavat kansallispuiston luontopolut.

Tervetuloa Asikkalaan, Päijänteen portille!