Suomi 100 Finland

Suomi 100-juhlavuosi

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Kyseessä on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan teemansa mukaisesti yhdessä. Se elää koko maassa, koko vuoden 2017 ja tarkastelee niin Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä kuin tulevaisuuttakin.

Juhlavuoden ohjelma rakennetaan yhdessä

 Itsenäiset, erilaisten toimijoiden toteuttamat hankkeet vahvistavat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tähän mennessä ohjelmaan on liitetty jo satoja hankkeita kaikkialta Suomesta. Päijät-Hämeestä mukana ovat mm. Hiihdon MM-kilpailut 2017, Sibelius-festivaali, Kansallinen veteraanipäivä, Lahden kaupunginmuseon näyttelyitä sekä Vierumäellä järjestettävä Suomen Urheiluopiston 90-v juhlatapahtuma ja MM-hiihtojen yhteyteen rakentuva Salpauksen karnevaalikatu.

Ohjelmaan hyväksyttyjä hankkeita esitellään sivustolla: www.suomifinland100.fi

Tavoitteena on juhlia pitkin vuotta ympäri Päijät-Hämettä. Kaikki ideat ja ehdotukset ovatkin tervetulleita. Miten sinä juhlisit 100-vuotiasta? Mahdollisuuksia on paljon: tapahtuma, puistojen tai katujen nimeäminen, puiden istutus, muistomerkki, valaistus, tempaus, haaste, kirja, runo, näytelmä, laulu… mitä ikinä keksitäänkään.

Valtioneuvosto on myöntänyt avustusta juhlavuoden toteutukseen ja Päijät-Hämeessä onkin jaossa yhteensä 114.000 €, josta valtionavustusta 90.000 € ja maakunnan kehittämisrahaa 24.000 €. Tukea voivat hakea päijäthämäläiset toimijat (yhdistykset ja yhteisöt), joiden hanke on hyväksytty Suomi 100 -ohjelmaan ja täyttävät hakukriteerit.

Miten pääsee mukaan?

 

 • Asikkalan kunta on myös varannut avustusmäärärahan asikkalalaisille jotka järjestävät juhlavuoden teemaan sopivan teon/tapahtuman/toiminnon

 

 • Asikkalan Suomi 100 avustussäännöt:

– Avustusta voi hakea Asikkalalainen taho, joka järjestää juhlavuoteen liittyvän teon / tapahtuman / toiminnon Asikkalassa vuoden 2017 aikana.

– Avustuksen haku tapahtuu kolme kertaa juhlavuoden aikana

– ensimmäinen haku 31.1.2017 mennessä

– toinen haku 30.4.2017 mennessä

– kolmas haku 31.8.2017 mennessä

– Avustushakemus tehdään tapahtumarahahakemus lomakkeelle, joka löytyy kulttuuripalveluiden lomakkeet kohdalta kunnan nettisivuilta.

– Hakemus tulee jättää osoitteeseen: Asikkalan kunta, vapaa-aikajohtaja, Rusthollintie 2, 17200 Vääksy

– Vapaa-aikajohtaja tekee avustettavista teosta / tapahtumista / toiminnoista viranhaltijapäätöksen, josta ilmenee avustuksen käyttötarkoitus sekä avustussumma.

– Teon / tapahtuman / toiminnon järjestämisen jälkeen tulee toimittaa vapaamuotoinen max. yksi A4 pituinen raportti mitä on tehty, myös kuvat ovat tervetulleita.

– Avustus maksetaan toteutuneita kuitteja vastaan jälkikäteen.

– Viranhaltijapäätökseen tyytymätön voi valittaa päätöksestä normaalin käytännön mukaisesti. Valitus osoitetaan vapaa-aikalautakunnalle.

 

Mitä edellytetään ohjelmaan hyväksymiseksi:

 1. Kyse on erityisestä, itsenäisyyden juhlavuoteen liittyvästä tai sitä juhlistavasta hankkeesta (esim. tapahtuma, tilaisuus, näyttely, teos, kehitysprojekti, päätös tai kampanja).
 2. Hanke toteuttaa teemaa Yhdessä.
 3. Hanke toteuttaa jotain kolmesta painopistealueesta:
 • Suomen 100 vuotta – historia
 • Suomi 2017 – nykypäivä
 • Suomen tulevaisuus
 1. Pääasiallinen toteutumisaika on 2017, mutta hanke voi käynnistyä jo 2016 aikana.
 2. Keskeinen sisältö ei ole tuotteen tai palvelun myynti (yrityksille on oma polku palveluihin ja tuotteisiin liittyen).
 3. Hanke on hyvien tapojen ja lakien mukainen.

Kaikki mukaan juhlintaan!

Lisätietoa:

Suomi 100 -hanke: www.suomifinland100.fi

Suomi 100 Päijät-Häme: www.suomi100ph.fi

Facebook: Suomi100 Päijät-Häme

Yhteyshenkilöt:

Maija Väkeväinen, Päijät-Hämeen Liitto

maija.vakevainen@paijat-hame.fi, puh. 044 3719 456

Inkeri Määttä, Lahden kaupunki

inkeri.maatta@lahti.fi, puh. 044 416 3890

Suvi Kainulainen, Lahti Region Oy

suvi.kainulainen@lahtiregion.fi, puh. 050 371 0512

Matti Kettunen, Asikkalan kunta

matti.kettunen@asikkala.fi, puh. 044 7780247