Kulttuurielämää ja tapahtumia

Kulttuurielämää

_PDV3386

Asikkalan kulttuurikesä on monipuolinen. Kanavan ympäristöön on vuosien varrella kerääntynyt paljon toimijoita, jotka uskollisesti avaavat ovensa joka kesä. Taiteen nälkäisille löytyy näyttelyt Danielson-Kalmarin huvilalta. Taidevintti kutsuu tutustumaan Asikkalan Taitelijaseuran jäsenten ja vierailevien taiteilijoiden töihin. ”Kesä Käsillä” on paikallisten käsityöharrastajien myyntinäyttely Vesimyllymuseossa. Vihreän pajan käsityöläiset löytyvät myös Toivo Kärki-puistosta; Liekki Design, Joken Sirpale, sekä keramiikkapaja Koiruuksia tarjoavat korkeatasoista kädentaitoa.

Päijännetalossa on Suomen Vapaa-ajankalastusmuseo, kesänäyttelyt, Asikkalan matkailuinfo ja Päijänteen kansallispuiston opastuspiste. Vääksyn Vesimyllymuseo kauniin Vääksynjoen virrassa avaa ovensa kesäkuussa viikonloppuisin ja on heinäkuusta elokuun puoleenväliin avoinna joka päivä.

Asikkalan kirkonkylässä, lähellä Asikkalan kirkkoa on Asikkalan Kotiseutumuseo. Rakennusten kätköistä löytyy uskomaton määrä menneisyyttä työkaluista vanhoihin ajokaluihin ja rauhaa huokuviin rakennuksiin. Pellavatupa Joentorppa Kurhilassa tekee kunniaa pellavalle ja edustaa sen jalostamisen taitoa. Tuohimestari Erkki Pekkariselta  löytyy yli 400 tuohityötä. Tupalan Talomuseo Myllykselässä edustaa alkuperäistä hämäläistä tilakulttuuria. Urajärven kartanomuseo kutsuu kävijöitä ihanaan tunnelmaan, kesäteatteriin ja kuulemaan von Heidemanin suvun historiaa. Urajärvellä toimii myös Eläintäyttämö Preparatorio.

 

Tapahtumia

P1010867  P1010866  Anianpellon markkinat

Mobilisti-ilta on tänä vuonna 9.7. klo 14-19.00

Aktiiviset kylät järjestävät omia tapahtumiaan. Vääksyn perinteisiä tapahtumia ovat mm. Mobilisti-ilta, Kaarnalaivojen SM-kisat   ja Anianpellon markkinat. Tapahtumat ovat kunnan tapahtumakalenterissa aikajärjestyksessä www.asikkala.fi.