Kulttuurielämää ja tapahtumia

Kulttuurielämää

_PDV3386

Asikkalan kulttuurikesä on monipuolinen. Kanavan ympäristöön on vuosien varrella kerääntynyt paljon toimijoita, jotka uskollisesti avaavat ovensa joka kesä. Taiteen nälkäisille löytyy näyttelyt Danielson-Kalmarin huvilalta. Taidevintti kutsuu tutustumaan Asikkalan Taitelijaseuran jäsenten ja vierailevien taiteilijoiden töihin. ”Kesä Käsillä” on paikallisten käsityöharrastajien myyntinäyttely Jokirannan huvilassa. Vihreän pajan käsityöläiset löytyvät myös Toivo Kärki-puistosta; Liekki Design, Joken Sirpale, sekä keramiikkapaja Koiruuksia tarjoavat korkeatasoista kädentaitoa.

Päijännetalossa on Suomen Vapaa-ajankalastusmuseo, kesänäyttely, Asikkalan matkailuinfo ja Päijänteen kansallispuiston opastuspiste. Vääksyn Vesimyllymuseo kauniin Vääksynjoen virrassa avaa ovensa juhannuksena.

Asikkalan kirkonkylässä, lähellä Asikkalan kirkkoa on Asikkalan Kotiseutumuseo. Rakennusten kätköistä löytyy uskomaton määrä menneisyyttä työkaluista vanhoihin ajokaluihin ja rauhaa huokuviin rakennuksiin. Pellavatupa Joentorppa Kurhilassa tekee kunniaa pellavalle ja edustaa sen jalostamisen taitoa. Tuohimestarin Tuvalla puolestaan taiteillaan tuohesta ihan mitä vain.  Erkki Pekkarisen tuohimuseosta löytyy yli 400 tuohityötä. Tupalan Talomuseo Myllykselässä edustaa alkuperäistä hämäläistä tilakulttuuria. Urajärven kartanomuseo kutsuu kävijöitä ihanaan tunnelmaan ja kuulemaan von Heidemanin suvun historiaa. Urajärvellä on hiljattain myös aloittanut toimintansa Eläintäyttämö Preparatorio.

 

Tapahtumia

P1010867  P1010866  Anianpellon markkinat

Kesän 2017 tapahtumia sävyttää vahvasti Suomi 100-juhlavuosi. Kesänäyttelyt ovat avanneet ovensa Suomi-teemoilla. Päijännetalossa on näyttely ”Itsenäisyytemme vuosikymmenet”, Danielson- Kalmarin huvilassa vietetään ”Kulttuurielämää Asikkalassa” , Asikkalan Taidevintin näyttely on nimeltään ”Sininen ja valkoinen.”

Aktiiviset kylät järjestävät omia tapahtumiaan. Vääksyn tapahtumia ovat mm. Mobilisti-ilta, Kanavajamit, Kaarnalaivojen SM-kisat ja Anianpellon markkinat. Tapahtumat ovat kunnan tapahtumakalenterissa aikajärjestyksessä www.asikkala.fi.