Kulttuurielämää ja tapahtumia

Kulttuurielämää

_PDV3386

Asikkalan kulttuurikesä on monipuolinen. Kanavan ympäristöön on vuosien varrella kerääntynyt paljon toimijoita, jotka uskollisesti avaavat ovensa joka kesä. Taiteen nälkäisille löytyy näyttelyt Danielson-Kalmarin huvilalta, jossa on tänä kesänä nähtävänä valtioneuvos Kalmarin museohuoneet ja näyttely ”Kulttuurisukujen Asikkala.” Asikkalan 4H-yhdistys pitää huvilassa kahviota.
Taidevintti kutsuu tutustumaan Asikkalan Taitelijaseuran jäsenten ja vierailevien taiteilijoiden töihin.
Samassa rakennuksesta löytyy myös Sanna Lappalaisen taidenäyttely
”Kesä Käsillä” -toimijoiden käsitöitä myydään esim. Jokirannan huvilassa, Vine and Cafe-ravintolan yläkerrassa.
Vihreän pajan käsityöläiset löytyvät myös Toivo Kärki-puistosta; Lieska Design, Joken Sirpale, sekä keramiikkapaja Koiruuksia tarjoavat korkeatasoista kädentaitoa. Kaupasta löytyy myös paikalliset panimotuotteet.

Päijännetalossa on Suomen Vapaa-ajankalastusmuseon sekä Asikkalan kunnan kesänäyttely, Asikkalan matkailuinfo ja Päijänteen kansallispuiston opastuspiste. Vääksyn Vesimyllymuseo kauniin Vääksynjoen virrassa avaa ovensa osin jo kesäkuussa ja myllyllä toimii 4H-yhdistyksen kahvio.

Asikkalan kirkonkylässä, lähellä Asikkalan kirkkoa on Asikkalan Kotiseutumuseo. Rakennusten kätköistä löytyy uskomaton määrä menneisyyttä työkaluista vanhoihin ajokaluihin ja rauhaa huokuviin rakennuksiin. Pellavatupa Joentorppa Kurhilassa tekee kunniaa pellavalle ja edustaa sen jalostamisen taitoa.
Tuohimestari Erkki Pekkariselta  löytyy yli 400 tuohityötä Vesivehmaalla. Tupalan Talomuseo Myllykselässä edustaa alkuperäistä hämäläistä tilakulttuuria. Urajärven kartanomuseo kutsuu kävijöitä ihanaan tunnelmaan ja kuulemaan von Heidemanin suvun historiaa.
Urajärvellä toimii myös Eläintäyttämö Preparatorio.

 

Tapahtumia

P1010867  P1010866  Anianpellon markkinat

Aktiiviset kylät järjestävät omia tapahtumiaan. Vääksyn perinteisiä tapahtumia ovat mm. Mobilisti-ilta, Kaarnalaivojen SM-kisat   ja Anianpellon markkinat. Tapahtumat ovat kunnan tapahtumakalenterissa aikajärjestyksessä www.asikkala.fi.
Tänä kesänä 2020 pandemia-riskin vuoksi suuri osa tapahtumista on jouduttu perumaan.