Kesäaktiviteetit ja retket

Suomen liikkuvimmassa kunnassa kesänvietto on ennen kaikkea ulkoilua ja liikuntaa. Luonnonkauneus järvien ja jylhien harjujen keskellä antaa retkeilijälle loputtomasti elämyksiä. Luonnon ja veden puhtaus on aistittavissa. Patikoi katsomaan jääkauden jättämiä jälkiä Aurinkovuorelle tai suuntaa omatoimisesti päiväretkelle Päijänteen kansallispuistoon, jonne kunta järjestää myös heinäkuussa tiistaisin opastettuja laivaretkiä. Kunnassa toimii Asikkala-Oppaat, joka räätälöi retkiä Asikkalan eri kohteisiin.

Taidetta ja kulttuuria etsivä löytää monipuolisen kattauksen taidenäyttelyitä ja museoita aivan Vääksyn kanavan laidalta sekä käymisen arvoisia kohteita lähikyliltä. Matkailuinfo palvelee kanavalla Päijännetalossa, josta voit kysyä lisää vinkkejä ajanviettoon. Herkullisista kesätapahtumista löydät tietoa kunnan tapahtumakalenterista.

 

AURINKOVUOREN ULKOILU- JA RETKEILYREITIT
Salpausselän harjumuodostelmiin kuuluvalta Aurinkovuoren ulkoilualueelta löytyy ulkoilureittejä niin kuntoilijalle kuin luontoretkeilijälle. Harjun päällä sijaitsee laavu nuotiopaikkoineen sekä näkötorni. Innokkaimmat patikoijat voivat jatkaa 30 km pituista Aurinko-Ilves -yhdysreittiä aina Evon retkeilyalueelle  asti.

Aurinkovuori on osa jääkauden päätösvaiheessa muovautunutta Salpausselkä II-reunamuodostumaa, minkä takia alue sisältää geologisesti merkittäviä jääkauden jättämiä jälkiä. Aurinkovuoren harjulta voi ihailla upeaa järvimaisemaa; yhdellä puolella siintää Vesijärvi, toisella jylhä Päijänne.

 

KUNTOILUPORTAAT
Aurinkovuoren pohjoisrinteessä sijaitsevan entisen hyppyrimäen uudistetuissa portaissa saat varmasti tehokkaan treenin. Edes iltahämärä ei estä portaiden käyttöä, sillä niissä on tehokkaat led-valot. Portaat löytyvät Aurinkovuoren ulkoilureitin varrelta ja johtavat Aurinkovuoren laavulle. Niin ja kipuamista löytyy liki 300 askelman verran!

 

 

 

KALMARINRANNAN VIRKISTYSALUE
Kalmarinranta on Etelä-Suomen paras hiekkaranta. Pitkä ja matala liki kilometrin pituinen ranta on turvallinen myös aivan perheen pienimpien vesileikkeihin. Viihtyisällä rannalla on paljon aktiviteetteja mm. frisbeegolf, leikkipuisto, ulkokuntoilualue, rantalentopallo- ja tenniskentät. Lisäksi rannalta löytyvät wc, suihku ja kesäkioski. Käynti rannalle on Kalmarintien kautta, josta löytyy tilava ja varjoisa parkkialue.

Kanavan toisella puolen, Kanavaniemen vierasvenesatamassa, pääset ihailemaan Vesijärvimaisemia näkötornista.

 

 

LEIKKIPUISTOT
Eri puolilla Asikkalaa on viihtyisiä leikkipuistoja, joissa lapset voivat keinua, kiipeillä, leikkiä, hyppiä, pelata ja tehdä hiekkakakkuja sydämensä kyllyydestä. Myös aikuiset nauttivat lasten touhuja seuratessa. Osassa puistoja on myös lähiliikuntapaikka, jossa aikuinenkin saa samalla oman kuntoiluhetken.

Tutustu leikkipuistoihin tarkemmin tästä.

 

 

KOULUNMÄEN LÄHILIIKUNTAPAIKKA
Koulunmäki on monipuolinen liikuntakeidas, jossa mm. Päijät-Hämeen ensimmäinen betoninen skeittiparkki, seikkailupuisto ja tekonurmikenttä. Läheltä löytyvät lisäksi urheilukenttä, jäähalli, liikuntahalli sekä ulkoilureitit.

Seikkailupuiston edustalla sijaitsee esteetön laavu ja tulentekopaikka.

 

 

GOLF
Golfin harrastajia palvelee Asikkalassa täysmittainen golfkenttä, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Vääksyssä VT24-varrella. Kanavagolf toivottaa kaikki tervetulleeksi viettämään aikaa raikkaassa ulkoilmassa. Uusi 12-reikäinen minigolf odottaa pelaajia klubirakennuksen vieressä. Tarjolla myös ravintolapalvelut, sauna ja kokoustilat. Lue lisää Kanavagolfin sivuilta.

 

 

VESILLÄ LIIKKUMINEN: KALASTUS-, MELONTA- JA VENERETKET
Puhdasvetinen Päijänne ja kalarikas Vesijärvi houkuttelevat vesille. Voit vuokrata veneen käyttöösi tai lähteä oppaan mukana kalastusretkelle. Tutustu palveluntarjoajiin rysa.fi, lakelifefinland.fi ja Vesiaavikko NY. Vai miltä kuulostaisi kokea rantamaisemat suplaudalta tai kajakista käsin? Laivareittejä liikennöivät Päijänne Risteilyt Hilden ja Lahden Järvimatkailu. Voit myös varata tilausristeilyn toiveittesi mukaan. Päijänteen kansallispuistoon pääsee heinäkuussa tiistaisin Elbattarella.

Asikkalan satamapalveluista ja venepaikoista löydät tietoja tästä.
Lue myös kalastuksesta ja vesillelaskupaikoista.
Kalastukseen liittyvissä asioissa tietoa mm. kalastusluvista ja osakaskunnista antaa Etelä- ja Keski-Päijänteen kalastusalue.

 

 

LUONNOSSA LIIKKUMINEN: SIENIRETKET, MARJASTUS
Asikkalan upea luonto tarjoaa monia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen. Olipa kyseessä sitten pyöräretki, patikointi, marjastus tai sienestys; luonnossa liikkujan tulee huomioida jokamiehenoikeudet. Vieraile Iso-Äiniön luontokeskuksessa ihastelemassa luontokeskuksen puissa pesiviä pikkulintuja ja yli 100 erilaista kasvilajia.

Ohjatuista sieniretkistä ja pienryhmien sieniruokien valmistustuokioista löydät lisätietoja tästä. Voit varata myös ohjatun marja- tai sieniretken lähiseudun maastoon elokuusta alkaen. Luontoelämyksiä tarjoaa myös Villituli.

 

KUNTOSALI
Asikkalan liikuntahallilla on kuntalaisten käytössä ilmainen kuntosali. Kuntakeskuksessa palvelee kuntosali Kanavan Kunto.
Kotikuntoilija voi lainata liikuntavarusteita Asikkalan kirjastosta.

 

 

 

RATSASTUS JA KÄRRYAJELUT
Hevosharrastuksen ystävä löytää Asikkalasta useita ratsastustalleja. Kaukokallion tilalla pääsee tutustumaan suomenhevosiin ja työhevoskulttuuriin, kokeilemaan entisajan reki- tai kärrykyytiä sekä poniajelua.