Aktiviteetit ja retket

Suomen liikkuvimmassa kunnassa ajanvietto on ennen kaikkea ulkoilua ja liikuntaa eri muodoissa. Luonnonkauneus järvien ja jylhien harjujen keskellä tarjoaa retkeilijälle loputtomasti elämyksiä. Luonnon ja veden puhtaus ovat aistittavissa.

Kesällä Etelä-Suomen paras hiekkaranta rantaleikkeineen kutsuu viettämään rentoa kesäpäivää. Talvella kestävien jäiden aikaan sekä Vesijärven että Päijänteen puolen jääladut johdattavat saarien laavujen nuotiopaikoille evästämään pilkkimisen ja muun ulkoilun lomassa.

Jääkauden muovaamalta valtakunnallisesti arvokkaalta Aurinkovuorelta löytyy useita eritasoisia ja -pituisia reittivaihtoehtoja laavuineen läpi koko vuoden, niin patikointiin, hiihtämiseen kuin pulkkailuunkin. Samalla voi voimaantua järville avautuvista upeista maisemista ja luonnon äänistä.

Kuntakeskus Vääksystä löytyy runsaasti lasten leikkipuistoja, unohtamatta uutta elämyspuistoa ja lasten liikennepuistoa. Lapset ja nuoret voivat myös onkia kanavan kupeessa Enskalassa.

Monessa lähikylässä sijaitsee mm. hoidettu yleinen uimaranta, hiihtoladut, luistelukenttä ja luontopolku. Vaihtelevat maastot, valtakunnallisesti arvokkaat kulttuurimaisemat, Päijänteen kansallispuisto sekä mielenkiintoiset kulttuurikohteet ja tapahtumat tarjoavat oivia kohteita retkeilylle pitkin Asikkalaa.

Omatoimisten retkien lisäksi tarjolla on räätälöityjä aktiviteetteja ratsastuksesta ralliautoiluun, veneilypalveluista tilausristeilyihin ja sienestyksestä
luisteluretkiin useiden eri toimijoiden järjestämänä. Räätälöityjen, historia-, kulttuuri- ja maisemaretkien lisäksi Asikkala-Oppaat järjestävät vakiopäivinä läpi kesän kävelykierroksia Asikkalan eri kohteisiin.

 

AURINKOVUOREN ULKOILUREITIT
Salpausselän harjumuodostelmiin kuuluvalta Aurinkovuoren ulkoilualueelta löytyy ulkoilureittejä niin kuntoilijalle kuin luontoretkeilijällekin. Valaistus ja talvikunnossapito on 3 km / 7 km reiteillä. Kolmen kilometrin reitiltä pääsee Aurinkovuoren laavulle, jossa on nuotiopaikka ja puuvarasto. Seitsemän kilometrin reitin varrelta löytyy v. 2020 valmistunut Kivistön laavu, jossa on nuotiopaikka, puuvarasto, ruokailuryhmä ja näköalakeinu. Retkieväät pääsee nauttimaan upeissa maisemissa. Poimi tästä Asikkalan Tukipalveluiden suosittelemat retkieväsvinkit. Aurinkovuoren pitkät reitit (10 km, 12 km ja 15 km) on tampattu monikäyttöreiteiksi pyöräilyä, kävelyä tai lumikenkäilyä varten.
Asikkalan kaikki liikuntapaikat löytyvät tästä. 

 

AURINKOVUOREN MONITOIMIREITIT
Monikäyttöreiteillä saa tallata. Kutsuhuutoon on vastattu ja Aurinkovuoren pitkät reitit (10 km, 12 km ja 15 km) on tampattu monikäyttöreiteiksi. Reiteillä voi kävellä, juosta, lumikenkäillä tai pyöräillä, miten vaan kunto kestää! Ja mikä parasta, reitit poikkeavat sekä Aurinkovuoren että Kivistön laavuille, joten evästämään pääsee tulien ääreen. Retkieväät mukaan ja menoksi!

Monikäyttöreiteille pääsee esimerkiksi urheilukeskuksen kupeesta kartan mukaisesti.

 

AVANTOUINTI

Avantouinti kylmäkaraisee. Sanovat, että avantoon jää stressi, mielipaha ja kolotuksetkin. Ja vedestä nousun jälkeen olo on ihana ja suorastaan auvoinen. Avantoon voi pulahtaa Kanavalahdessa Majakkapaviljongin edessä. Pukutiloina toimii inva-WC, jossa on myös suihku. Lisätietoja avantouintipaikan ylläpitäjältä: Asikkalan Tallukkajalat. Yhteyshenkilönä toimii Saini Ahonen 040-7587893.

Saunapaviljongin saunan voi vuokrata uintimahdollisuudella. Lisätietoa vuokrauksesta Majakkapaviljongilta.

 

HIIHTO
Asikkalan maastoissa riittää latuverkostoa ja valittavana on niin helpompaa kuin haastavampaakin maastoa. Latuja löytyy Vääksyn lisäksi ainakin Viitailasta, Kurhila-Hillilästä, Kalkkisista, Vesivehmaalta ja Urajärveltä. Latumestari suosittelee vasta hiihtoa opetteleville loivapiirteisiä Kanavagolfin latuja tai Vääksyn urheilukenttää kiertävää lyhyttä tasaista latua. Molemmissa paikoissa voi hiihtää joko perinteistä hiihtoa tai luisteluhiihtoa. Monet kylien ladut ovat myös suhteellisen tasaisia ja sopivat siten hiihdon opetteluun. Kylien latuja hoidetaan aktiivisten kyläläisten toimesta. Himohiihtäjille, on tyyli sitten perinteinen tai vapaa, latumestari suosittelee Aurinkovuoren maastoja, koska Aurinkovuoren maastossa ja siten myös laduilla on reippaasti korkeuseroja. Ilta-aikaan, jo pimeyden hiipiessä maastoon, valoa kaipaaville löytyy valaistuja latuja. Näitä ovat Aurinkovuoren 7 km reitti sekä Vesivehmaan ja Kalkkisten 1 km reitit. Kaikki hiihtoreitit lähtöpaikkoineen ja kunnostustietoineen sekä muut liikuntapaikat löytyvät kätevästi karttasovelluksesta. Sovellus kertoo myös latujen reaaliaikaisen tilanteen.

 

HIIHTOMAA
Aurinkovuoren valaistujen kuntoportaiden vieressä sijaitsevat pulkkarinteet, kumpareet ja hyppyri tarjoavat vauhdikasta tekemistä talvipäivään. Hiihtomaan yhteydessä on koivugym ja nuotiopaikka vaikkapa makkaranpaistoa varten. Hiihtomaan yhteydestä lähtee kuntoiluportaat (ei talvikunnossapitoa) ylös Aurinkovuoren laavulle, jonne voi kipaista ihailemaan upeita Päijänteelle avautuvia maisemia. Hiihtomaan läheisyydessä Asikkalantien varrella on parkkipaikka noin 20:lle autolle. Lisää parkkitilaa löytyy liikuntahallin parkkipaikalta, mistä voi reippailla Hiihtomaahan pyörätietä pitkin. Hiihtomaan kohdalla ylitetään hiihtoreitti, jolloin on oltava tarkkana hiihtäjien suhteen.

 

JÄLKIEN SEURAAMINEN
Vuodenajat tarjoavat monenlaista seurattavaa pitkin vuotta. Koska olet viimeksi kuunnellut, mitä ympärilläsi tapahtuu? Metsän siimeksessä voit sulkea silmäsi ja kuunnella, mitä luonto sinulle kertoo. Tunnistatko lintujen laulusta eri lajit? Rasahtelevatko puiden oksat lumen painosta vai etkö olekaan yksin? Vai onko niin kova pakkanen, että kuuluu suorastaan pakkasen pauketta? Vai kuuletko vain oman hengityksesi? Tänä talvena puhdas lumi ja siihen syntyneet jäljet ovat myös mielenkiintoista tutkittavaa.

 

 

JÄÄLLÄ LIIKKUMINEN
Nauti upeista vesistöistä myös talvella. Jäätyvät laajat vesistöt avaavat mahdollisuuden tarkastella maisemia myös järviltä käsin. Miten kaikki näyttääkin niin erilaiselta toisenlaisista ulottuvuuksista. Pakkaa reppuun makoisat eväät ja vietä ulkoilupäivä vaikkapa pilkkimisen merkeissä. Tai ehkäpä haluat olla liikkeellä ja kävelet tai retkiluistelet Varjansaareen.  Vajaan 2 kilometrin matkan jälkeen onkin mukava tulistella ja evästää saaressa olevalla laavulla. Luistelureitille lähdetään Kalmarinrannasta. Jäätilanteen salliessa Päijänteen puolella pääsee lisäksi liikkumaan Linkosaaren ja Pernasaaren laavuille. Muistathan, että liikut jäällä omalla vastuulla. Turvallisen jäällä liikkumisen edellytys on, että tunnet jään ja jäällä kulkemiseen liittyvät riskit sekä varustaudut oikein.

 

KANAVAGOLFIN PÖLKKYGOLF
Talvella pelattava pölkkygolf on saanut nimensä siitä, että reiän sijaan väylän maalina toimii halkaisijaltaan noin 20 sentin kokoinen pölkky. Kun pallo on gripinmitan päässä pölkystä, se on ‘reiässä’.

Kanavagolfilla on työstetty Par3-kentän alueelle neljä väylää pölkkygolfia varten. Ensimmäinen tiiauspaikka sijaitsee siilon lähellä. Pelaaminen on ilmaista ja tapahtuu omilla mailoilla ja värikkäillä palloilla. Kenttä on avoinna säävarauksella.

Lisätietoja

 

KULTAISEN TASSUN KIERROS
Vaihtelevat maastot ja useat laavut ovat nostaneet Kultaisen Tassun reitin hyvin suosituksi. Valittavana on sekä tasaista että haastavampaa maastoa patikointiin. Suhteellisen tasainen maasto johdattelee Kajun katetulle laavulle. Peltomaanvuoren laavu tarjoaa haastavampien maastojen lisäksi upeat maisemat ympäri metsien ja mantujen. Kokonaisuudessaan Kultaisen Tassun kierros on noin 8 km pitkä, mutta polkuverkostot mahdollistavat myös lyhyemmät kierrokset. Kaikki polut eivät ole välttämättä tallattuja, joten lumikengistä voi olla apua. Lähtö reiteille punaiselta maitolaiturilta osoitteesta Kopsuontie 1892, Kalkkinen. Maitolaiturilta on lainattavissa karttoja. Lisätietoja. 

 

KUNTOILUPORTAAT 
Aurinkovuoren pohjoisrinteessä sijaitsevan entisen hyppyrimäen portaissa saat varmasti tehokkaan treenin. Rapuissa on tehokkaat led-valot. Portaat löytyvät Aurinkovuoren ulkoilureitin varrelta ja johtavat Aurinkovuoren laavulle. Huomioithan, että portailla ei ole talvikunnossapitoa.  

 

 

KUNTOSALI
Asikkalan liikuntahallilla on kuntalaisten käytössä ilmainen kuntosali. Kuntakeskuksessa palvelee kuntosali Kanavan Kunto.
Kotikuntoilija voi lainata liikuntavarusteita Asikkalan kirjastosta.

 

 

 

LASKETTELU
Lähimmät laskettelurinteet löytyvät Himokselta, Messilästä ja Purnuvuorelta.

 

 

 

 

LUISTELU
Luistelu on hauska koko perheen harrastus ja luistelupaikkoja onkin runsaasti eri puolilla Asikkalaa. Luistelukaukalot löytyvät Kalkkisista, Kurhilasta, Vesivehmaalta, Viitailasta ja Vääksyn urheilukentältä.

Luistelu- ja muiden liikuntapaikkojen tarkemmat tiedot löytyy tästä.

Huomaa myös luistelureitti Varjansaareen, vaikkapa laavulle tulistelemaan.

 

 

LUMIKENKÄILY
Lumikenkäillä voi melkein missä vaan. Lumikenkäily on helppoa ja hauskaa kaikenikäisille ja -kuntoisille. Lumikengillä voi liikkua melkeinpä missä tahansa talvisessa luonnossa ja lisähaastetta saa mäkisemmissä maisemissa liikkuessa, esimerkiksi Aurinkovuoren monitoimireiteillä. Tiesitkö, että lumikenkiä ja muita liikuntavarusteita voi lainata Asikkalan kirjastolta?

 

 

 

MOOTTORIKELKKAILU
Hohtavan valkeat hanget ja vauhdin hurma houkuttelevat moottorikelkkailijoita.

Lisätietoja: Asikkalan moottorikelkkailijat ry

 

 

 

MYLLYTONTUN LUONTOPOLKU
Myllytontun luontopolku on kunnostettu opastauluineen. Luontopolku on kulultaan tasaista maastoa ja soveltuu noin puolen kilometrin mittaisena itse kullekin. Polku kulkee huikeissa maisemissa Vääksynjoen maisemia tarjoillen.  Lähtöpiste luontopolulle sijaitsee Elämyspuiston ja kaarisillan kupeesta Melakujalta.

 

 

 

PILKKIMINEN
Pilkkiminen on suosittu talviharrastus, joka kuuluu jokamiehenoikeuksiin. Asikkalan isot vesistöt tarjoavatkin loistavat mahdollisuudet pilkkimisen harrastajille. Aurinkoinen päivä ja kuuma kaakao kruunaavat jäällä vietetyn pilkkiretken.

 

 

 

RALLIAUTOILU
Ralliautoiluun erikoistunut Dogbox Oy tarjoaa ikimuistoisen elämyksen ralliauton kyydissä joko kuljettajana tai kartturina. Kuljettajana pääset perehdytyksen jälkeen ajamaan oikeaa nelivetoista ralliautoa suljetulla erikoiskokeella. Kartturina puolestaan pääset kaksinkertaisen rallin suomenmestarin Sami Pajarin vauhdikkaaseen kyytiin. Vauhdin ystäville myös erinomainen lahjaidea. Lisätietoja. 

 

 

REKI- JA KÄRRYAJELUT
Humman kyydissä rekiajelulle! Urajärvellä Kaukokallion tilalla pääsee aistimaan tyypillisen sotien jälkeen rakennetun siirtokarjalaistilan tunnelmaa. Pisteenä iin päälle rekiajelu hankien hohteessa idyllisissä maisemissa vie ajatukset väkisinkin nostalgiseen entisaikaan. Miten kaikki olikaan paremmin silloin ’vanhaan hyvään aikaan’? Huikea rekiajelu on nyt mahdollista kokea kunnon talvisäässä!

Rekiajelusta tulee sopia etukäteen puhelimitse. Hintatiedot ja ajanvaraus 045-8876822. Osoite: Nahilankulmantie 204, Urajärvi. Lisätietoja

 

RETKILUISTELU
Retkiluistelu on mainio tapa liikkua Asikkalan luonnonjäillä. Kelien salliessa Kalmarinrannasta on retkiluistelureitti Varjansaareen.
Liikuntavarusteita lainattavissa Asikkalan kirjastosta. 

 

 

 

VILLASUKKAJUOKSU
Villasukkajuoksu on saavuttanut ihmetystä ulkomaita myöten! Paras villasukkajuoksukeli on pakkanen, jolloin lumi ei paakkuunnu sukkien pohjiin.

Juoksuun kannattaa varustautua tuplasukilla (esim. juoksusukat+villasukat) ja homma aloittaa lyhyellä juoksulenkillä, etteivät jalat kipeydy. Sukkien varret pysyvät paremmin ylhäällä esimerkiksi hiuslenkkien avulla. Villikset jalkaan ja menoksi!

 

 

FRISBEEGOLF
12-väyläinen frisbeegolfrata löytyy Kalmarinrannan alueelta, 4/8-väyläinen rata urheilukeskuksesta ja 9-väyläinen rata Kalkkisten koulun ja urheilukentän ympäristöstä.  Lisäksi 18-väyläinen maksullinen rata sijaitsee Lehmonkärjessä. Ratojen lisätiedot ja sijainnit: Asikkalan liikuntapaikat.

 

 

 

ISO-ÄINIÖN LUONTOKESKUS

Liikkuminen luonnossa virkistää. Iso-Äiniön luontokeskuksessa on mm. 100 erilaista kasvia, lintuja, luontopolku, joki, lampia, pensaita, puustoa, lintutorni, pöytiä, laavu, tulisija, wc, pukukoppi ja uimarumppi laitureineen. Lisätietoja

 

 

 

KALMARINRANNAN VIRKISTYSALUE
Kalmarinranta on Etelä-Suomen paras hiekkaranta. Pitkä ja matala liki kilometrin pituinen ranta on turvallinen myös aivan perheen pienimpien vesileikkeihin. Viihtyisällä rannalla on paljon aktiviteetteja mm. frisbeegolf, leikkipuisto, ulkokuntoilualue, rantalentopallo- ja tenniskentät. Lisäksi rannalta löytyvät wc, suihku ja kesäkioski. Käynti rannalle on Kalmarintien kautta, josta löytyy tilava ja varjoisa parkkialue.

Kanavan toisella puolen, Kanavaniemen vierasvenesatamassa, pääset ihailemaan Vesijärvimaisemia näkötornista.

 

KANAVAGOLF
Kanavagolfin kenttä on noussut viime vuosina Lahden alueen ehdottomaan parhaimmistoon. Pelaajat ovat erityisesti kehuneet kentän kuntoa, ilmapiiriä ja hyvää hinta-laatusuhdetta. Vuonna 2005 valmistunut Kanavagolfin kenttä sijaitsee valtatie 24:n varrella Vääksyssä. Kenttäalueen kokonaispinta-ala on noin 80 hehtaaria, joten 18- reikäisen kentän väylät on ollut mahdollista sijoittaa maastoon luonnollisesti toisiaan häiritsemättä. Väljyyden ja luonnonläheisyyden tuntua lisää kenttäalueen keskelle jäävä Pasolanvuoren maisemankatselu- ja luontopolkualue. Lisäksi löytyy range- alue, kaksi puttiviheriötä harjoitteluun ja  4- väyläinen Par3- kenttä, joka sopii harjoittelualueeksi niin aloittelijalle, kuin jo kokeneemmallekin golfarille. Talvella golfkentällä on kaikille soveltuvat latureitit.  Lue lisää Kanavagolfin sivuilta.

 

KANAVAGOLFIN SISÄHARJOITTELUHALLI LOUKKU

LOUKKU sijaitsee Vääksyssä Loukkuharjun teollisuusalueella osoitteessa Vehkoontie 3. Hallilla ei ole henkilökuntaa, vaan LOUKKU toimii ns. kylmäasema -periaatteella. LOUKUN käyttöön tarvitsee PAIA Itsepalvelu –mobiiliapin (ladattavissa iOS tai Android-puhelimiin). LOUKUN käyttö on Kanavagolfin jäsenille ilmaista lyöntiharjoittelun ja puttiviheriön käytön osalta varaussääntöjen mukaisesti. LOUKUSTA löytyy myös Sports Coach -simulaattori, jonka käyttö on Kanavagolfin jäsenille alle puolet halvempaa kuin markkinahinnat. Simulaattoriin käyttöaikaa ladataan ohjelman avulla. Simulaattorin ja hallin käyttöohjeet löytyvät hallilta. Lisätietoja

 

KOULUNMÄEN LÄHILIIKUNTAPAIKKA
Koulunmäki on monipuolinen liikuntakeidas, jossa mm. Päijät-Hämeen ensimmäinen betoninen skeittiparkki, seikkailupuisto ja tekonurmikenttä. Läheltä löytyvät lisäksi urheilukenttä, jäähalli, liikuntahalli sekä ulkoilureitit.

Seikkailupuiston edustalla sijaitsee esteetön laavu ja tulentekopaikka.

 

 

LASTEN ELÄMYSPUISTO
Uudesta lasten elämyspuistosta, joka sijaitsee Vääksynjoen kupeessa, löytyy kivaan vapaa-ajan viettoon keinu, liukumäki, pieni laiva, kiipeilytelineet ja monia muita leikkivälineitä. Kesäisin myös vesileikit ja maatrampoliinit odottelevat käyttäjiä. Alueella sijaitsee myös Myllytontun luontopolku, joka on osittain esteetön. Luontopolku on kunnostettu ja polun varteen on pystytetty alueesta kertovia kylttejä.

 

 

LASTEN LIIKENNEPUISTO
Kalmarintiellä, Danielson-Kalmarin huvilaa vastapäätä, toimii kesäisin lasten liikennepuisto. Puistovieraiden käytössä on polkuautoja ja pyöriä.  Puisto-ohjaaja neuvoo pieniä liikenteessä liikkujia ja kertoo myös liikenteen säännöistä. Puisto on avoinna kesäkuukausien ajan.

 

 

 

MUUT ASIKKALAN LEIKKIPUISTOT
Eri puolilla Asikkalaa on viihtyisiä leikkipuistoja, joissa lapset voivat keinua, kiipeillä, leikkiä, hyppiä, pelata ja tehdä hiekkakakkuja sydämensä kyllyydestä. Myös aikuiset nauttivat lasten touhuja seuratessa. Osassa puistoja on myös lähiliikuntapaikka, jossa aikuinenkin saa samalla oman kuntoiluhetken.

Tutustu leikkipuistoihin tarkemmin tästä.

 

 

LUONNOSSA LIIKKUMINEN: SIENIRETKET, MARJASTUS
Asikkalan upea luonto tarjoaa monia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen. Olipa kyseessä sitten pyöräretki, patikointi, marjastus tai sienestys; luonnossa liikkujan tulee huomioida jokamiehenoikeudet. Vieraile Iso-Äiniön luontokeskuksessa ihastelemassa luontokeskuksen puissa pesiviä pikkulintuja ja yli 100 erilaista kasvilajia.

Ohjatuista sieniretkistä ja pienryhmien sieniruokien valmistustuokioista löydät lisätietoja tästä. Voit varata myös ohjatun marja- tai sieniretken lähiseudun maastoon elokuusta alkaen. Luontoelämyksiä tarjoaa myös Villituli.

 

LÄHILIIKUNTAPAIKAT

Suomen liikkuvimmassa kunnassa pääset hyödyntämään monipuolisia lähiliikuntapaikkoja eri puolilla Asikkalaa upean luonnon keskellä. Katso kaikki lähiliikuntapaikat tästä.

 

 

 

MÖLKKY- JA PETANKKIHALLI

Halli sijaitsee Kurhilan kylässä noin 10 km Vääksystä Padasjoen suuntaan osoitteessa Lakeintie 82. Halliin mahtuu n. 10 henkilöä kerralla. Hallissa on kaasukäyttöinen säteilylämmitin pelaajien lämmittämiseksi. Valaistus toimii aurinkosähköllä, jota tarvittaessa autetaan generaattorilla. Pelivuorot varataan etukäteen sähköpostitse saari.timo111@gmail.com tai puhelimitse 0400-494373. Halli on yksityisomistuksessa ja sen käyttö on maksullista. Hallissa voidaan järjestää myös pienimuotoisia kilpailuja.

 

PASOLANVUORI

Pasolanvuori on 2 km mittainen luontopolku, jonka varrella on upea näköalapaikka Vesijärvelle. Alueella myös laavu ja nuotiopaikka. Luontopolulle pääsee jättämällä auton Kanava Golfin pysäköintialueelle, josta on opastus luontopolulle.

 

 

 

RATSASTUS

Hevosharrastuksen ystävä löytää Asikkalasta useita ratsastustalleja. Tarjolla on mm. koulu-, este- ja maastoratsastusta kaikentasoisille ratsastajille sekä ratsastusta klassisesti ja hevosta kuunnellen. Tallien lisätiedot ja sijainnit: Asikkalan liikuntapaikat (listan kohta ‘Muut liikuntapaikat’).

 

 

VESILLÄ LIIKKUMINEN: KALASTUS-, MELONTA- JA VENERETKET
Puhdasvetinen Päijänne ja kalarikas Vesijärvi houkuttelevat vesille. Voit vuokrata veneen käyttöösi tai lähteä oppaan mukana kalastusretkelle. Tutustu palveluntarjoajiin rysa.fi, lakelifefinland.fi ja lakelandoutdoors.fi. Vai miltä kuulostaisi kokea rantamaisemat suplaudalta tai kajakista käsin? Laivareittejä liikennöivät Päijänne Risteilyt Hilden ja Lahden Järvimatkailu. Voit myös varata tilausristeilyn toiveittesi mukaan. Risteilypalveluja Päijänteellä ja reittiliikennettä Päijänteen kansallispuistoon tarjoaa Kulkeevettenhalki Jenni-Maria III-aluksella.

Asikkalan satamapalveluista ja venepaikoista löydät tietoja tästä.
Lue myös kalastuksesta ja vesillelaskupaikoista.
Kalastukseen liittyvissä asioissa tietoa mm. kalastusluvista ja osakaskunnista antaa Etelä- ja Keski-Päijänteen kalastusalue.

 

Tutustu opastettuihin retkiin alla olevista linkeistä:

Villituli
Kelkkasafarit
Asikkala-oppaat
Visit Päijanne
Visit Lahti
Rysä
Lake Life Finland
Lakeland Outdoors

 

Tutustu tästä Asikkalan nähtävyyksiin ja kulttuurikohteisiin.