AJANKOHTAISTA LIIKUNNASSA

HUOM!! Liikuntahalli ja liikuntahallin kuntosali on suljettu sekä koulujen salivuorot peruttu 15.3.2020 alkaen Asikkalan kunnan johtoryhmän päätöksellä! 

Liikuntapalveluiden ryhmätoiminnot ovat peruttu kevään osalta. Lue koronaviruksen vaikutukset liikuntapalveluiden toimintaan tästä (tiedote 13.3.2020).

 

Kaipaatko ohjattua liikuntaa?

”FressiTV on aloittanut veloituksettomat, suomenkieliset lähetykset LIVE-ryhmäliikuntatunneilla, joiden avulla voit treenata Fressin ammattilaisten ohjauksessa missä vain. Tarvitset vain hiukan tilaa itsellesi ja verkkoyhteyden – pysytään kunnossa yhdessä!”

 LIVE-ryhmäliikuntatunteihin pääset tämän linkin kautta.

 

 

Tutustu Asikkalan liikuntapaikkoihin oheisen linkin kautta: www.asikkala.fi/liikuntapaikat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liikuntakortti ja kulttuurikortti vuodelle 2020

Liikuntakortin lisäksi vuodelle 2020 on ilmestynyt myös kulttuurikortti, jonka tarkoituksena on huomioida, että liikunnan lisäksi myös taide- ja kulttuuriharrastukset voivat auttaa vahvistamaan terveyttä ja hyvinvointia. Molempia kortteja on jaossa Asikkalan liikuntahallilla ja kirjastossa. Voit myös tulostaa liikuntakortin itsellesi tästä ja kulttuurikortin tästä. Lisätietoja löydät korteista.

Liikunnallista ja kulttuurin täyteistä vuotta 2020!

 

Asikkalan kunta on saanut aluehallintovirastolta hankerahaa asikkalalaisten 7-15 -vuotiaiden lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukemiseen.

Tuki on tarkoitettu ensisijaisesti perheille, joilla taloudellinen tilanne on haastava. Haku päättyy 31.1.2020. Tukea voi saada maksimissaan 50 euroa lasta kohden kuukaudessa. Hakulomake aukeaa tästä. Lisätietoja avustuksen myöntämisen perusteista ja avustuksen hakemisesta hakulomakkeen lopussa.

 

 

 

Liikuntahallin ja kuntosalin aukioloajat löydät tästä! Linkin takaa löytyvät myös liikuntahallin salivuorot sekä kuntosalin varatut vuorot (ajat jolloin kuntosali on vain ohjattujen ryhmien käytössä).

 

 

Asikkala – Suomen liikkuvin kunta

Asikkala on edistänyt kuntalaistensa liikkumismahdollisuuksia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti. Työ palkittiin Urheilugaalassa Uno-pokaalilla ja Suomen liikkuvimman kunnan tittelillä 18.1.2018.

 

 

 

Asikkalaan päästyään Uno lähti heti liikkeelle, luistelemaan ja hiihtämään sekä kapuamaan rappusia. Koimme yhdessä, että Unon oli hyvä myös heti jalkautua kuntalaisten pariin ja tuoda iloa mahdollisimman monelle. Niinpä Uno on jo ehtinyt mm. tehdä kouluvierailuja, tavata ihmisiä kylillä, olla mukana liikuntaryhmissä ja seurojen tapahtumissa. Unon matka jatkuu edelleen, kunnes sille sovitaan pysyvämpi paikka hyvinkin luultavasti liikuntahallilta liikunnallisessa ympäristössä.

     

Uno on tullut Asikkalaan siis jäädäkseen, kyseessä ei ole kiertopalkinto.  Suomen liikkuvin kunta -kilpailun organisaattorina toimi vahvasti kuntaliitto. Hienoin anti onkin, että näkyvyyden ja julkisuuden myötä saadaan nostettua myös kuntien roolia liikunnan mahdollistajana vahvasti esille.

Unon muutto Asikkalaan on pitkän matkan tulos, työtä on tehty niin yhdessä kuin jokainen erikseenkin. Matka on vaatinut suotuisia päätöksiä liikunnalle, joissa on nähty liikunnan ennaltaehkäisevä merkitys. Se on vaatinut ison joukon kuntalaisia, jotka ovat toimineet ponnekkaasti ajaakseen kokemaansa liikunnan ilon jatkumista. Se on vaatinut liikunnan tärkeyden oivaltamia opettajia ja muita kunnan työntekijöitä, joiden visiot ovat olleet koko ajan samansuuntaiset. Matkan varrella mukana on ollut monta tärkeää yhteistyökumppania mm. liikuntaseuroista, yrityksistä ja terveystoimesta. Lisäksi se on vaatinut tuhansia jumppatunteja, liikuttamista ja liikkeellä oloa sekä liikunnallisen, hyvän olon välittämistä eteenpäin muille.

Oli hienoa, että saimme mahdollisuuden lähteä Urheilugaalaan edustamaan Asikkalaa isolla porukalla, sillä se toimi samalla loistavana palkintona monelle liikunnan käytännön työtä tekevälle. Mukana Helsingissä ollut joukko kunnan edustajia ja 100 kuntalaista edustivat ylpeänä Asikkalaa. Meillä on täällä paljon hyvää, jota kannattaa vaalia! Työ liikunnan parissa ilman muuta jatkuu ja kehitettävää löytyy, vaikka olemmekin SUOMEN LIIKKUVIN KUNTA!

Laitetaan Unon kautta ilo kiertämään sekä pidetään omasta terveydestämme huolta juuri itselle sopivin keinoin!

Aiheesta tietoa myös Kuntaliiton sivuilla.

 Ajankohtaisia liikunta-asioita voit seurata myös Asikkalan liikuntahallin Facebook sivujen kautta. Tervetuloa tykkäämään!