AJANKOHTAISTA LIIKUNNASSA

 

 

Vuoden 2019 alusta käynnistyneen liikuntakampanjan päätöstapahtuma ja uuden liikuntavuoden 2020 startti keskiviikkona 8.1.2020. Katso lisätietoja yllä olevista esitteistä.

 

Liikuntahallin ja kuntosalin aukioloajat löydät tästä! Linkin takaa löytyvät myös liikuntahallin salivuorot sekä kuntosalin varatut vuorot (ajat jolloin kuntosali on vain ohjattujen ryhmien käytössä).

 

 

Asikkala – Suomen liikkuvin kunta

Asikkala on edistänyt kuntalaistensa liikkumismahdollisuuksia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti. Työ palkittiin Urheilugaalassa Uno-pokaalilla ja Suomen liikkuvimman kunnan tittelillä 18.1.2018.

 

 

 

Asikkalaan päästyään Uno lähti heti liikkeelle, luistelemaan ja hiihtämään sekä kapuamaan rappusia. Koimme yhdessä, että Unon oli hyvä myös heti jalkautua kuntalaisten pariin ja tuoda iloa mahdollisimman monelle. Niinpä Uno on jo ehtinyt mm. tehdä kouluvierailuja, tavata ihmisiä kylillä, olla mukana liikuntaryhmissä ja seurojen tapahtumissa. Unon matka jatkuu edelleen, kunnes sille sovitaan pysyvämpi paikka hyvinkin luultavasti liikuntahallilta liikunnallisessa ympäristössä.

     

Uno on tullut Asikkalaan siis jäädäkseen, kyseessä ei ole kiertopalkinto.  Suomen liikkuvin kunta -kilpailun organisaattorina toimi vahvasti kuntaliitto. Hienoin anti onkin, että näkyvyyden ja julkisuuden myötä saadaan nostettua myös kuntien roolia liikunnan mahdollistajana vahvasti esille.

Unon muutto Asikkalaan on pitkän matkan tulos, työtä on tehty niin yhdessä kuin jokainen erikseenkin. Matka on vaatinut suotuisia päätöksiä liikunnalle, joissa on nähty liikunnan ennaltaehkäisevä merkitys. Se on vaatinut ison joukon kuntalaisia, jotka ovat toimineet ponnekkaasti ajaakseen kokemaansa liikunnan ilon jatkumista. Se on vaatinut liikunnan tärkeyden oivaltamia opettajia ja muita kunnan työntekijöitä, joiden visiot ovat olleet koko ajan samansuuntaiset. Matkan varrella mukana on ollut monta tärkeää yhteistyökumppania mm. liikuntaseuroista, yrityksistä ja terveystoimesta. Lisäksi se on vaatinut tuhansia jumppatunteja, liikuttamista ja liikkeellä oloa sekä liikunnallisen, hyvän olon välittämistä eteenpäin muille.

Oli hienoa, että saimme mahdollisuuden lähteä Urheilugaalaan edustamaan Asikkalaa isolla porukalla, sillä se toimi samalla loistavana palkintona monelle liikunnan käytännön työtä tekevälle. Mukana Helsingissä ollut joukko kunnan edustajia ja 100 kuntalaista edustivat ylpeänä Asikkalaa. Meillä on täällä paljon hyvää, jota kannattaa vaalia! Työ liikunnan parissa ilman muuta jatkuu ja kehitettävää löytyy, vaikka olemmekin SUOMEN LIIKKUVIN KUNTA!

Laitetaan Unon kautta ilo kiertämään sekä pidetään omasta terveydestämme huolta juuri itselle sopivin keinoin!

Aiheesta tietoa myös Kuntaliiton sivuilla.

 Ajankohtaisia liikunta-asioita voit seurata myös Asikkalan liikuntahallin Facebook sivujen kautta. Tervetuloa tykkäämään!