Varhaiskasvatukseen haku

Varhaiskasvatuspaikkaa voit hakea ympäri vuoden. Jätä hakemus viimeistään 4 kuukautta ennen kuin lapsesi tarvitsee hoitopaikan. Jos varhaiskasvatuksen tarve johtuu ennakoimattomasta työllistymisestä tai opiskelusta, hae paikkaa viimeistään kahta viikkoa ennen hoidon tarvetta.

Kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa voit hakea sähköisesti ja samalla lomakkeella haet päiväkoti- ja perhepäivähoitopaikkaa.

 

Sähköinen hakemus

 

Sähköinen lomake toimii parhaiten selainohjelmilla Firefox tai Chrome. Internet Explorer ei näytä oikein etusivua versioilla 10 tai 11. Ohjelmamme ei toimi kaikilla tableteilla, eikä kaikilla puhelinmalleilla (esim. Apple).

Mikäli et pysty hakemaan paikkaa sähköisesti, hakemuslomakkeen voit tulostaa tästä tai hakea varhaiskasvatustoimistolta tai päiväkodeista. Palauta lomake varhaiskasvatustoimistolle.

 

Varhaiskasvatuspaikan vastaanottaminen

Pyrimme ilmoittamaan paikasta viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon aloittamista. Päätöksen mukana saat vastaanottoilmoituksen, jolla voit vahvistaa hoidon aloittamisen tai perumisen. Jos olet valinnut sähköisen tiedoksiannon, saat kaikki päätökset sähköisinä  ja näet ne Asikkalan kunta etusivu-> Sähköiset palvelut -> Iltapäivätoiminnan ja varhaiskasvatuksen palvelut jo asiakkaana oleville -> Perheen yleisnäkymä

 

Entä jos perhe ei otakaan hoitopaikkaa vastaan?

Mikäli perhe ei ota vastaan lapselle myönnettyä hoitopaikkaa, ilmoita siitä kirjallisesti varhaiskasvatustoimistoon. Seuraavan kerran varhaiskasvatuspaikkaa hakiessasi varaa paikan järjestämiseen neljä kuukautta. Jos perhe ei ota vastaan myönnettyä varhaiskasvatuspaikkaa, eikä sitä ole peruttu ennen päätöksen mukaista hoitosuhteen alkamispäivää, perimme puolet kuukausimaksusta.

 

Varhaiskasvatuspaikkaan tutustuminen

Ennen hoitosuhteen alkua on hyvä tutustua varhaiskasvatuspaikkaan. Sovi tutustumisesta suoraan päiväkodin esimiehen tai perhepäivähoitajan kanssa.