Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut

Kunnan järjestämässä varhaiskasvatuksessa maksuihin vaikuttavat perheen koko ja tulot lomarahoineen ennen verojen vähentämistä. Maksu on lapsikohtainen ja perustuu varhaiskasvatuksen asiakasmaksulakiin (1503/2016).

Varhaiskasvatuksessa noudatamme kiinteää kuukausimaksua ja laskutamme kuukausittain jälkikäteen. Toimintavuosi alkaa 1.8. ja maksua perimme 11 kalenterikuukaudelta toimintavuoden aikana. Heinäkuu on maksuton kuukausi edellyttäen, että varhaiskasvatus on alkanut edellisen vuoden elokuussa.

Kun olemme myöntäneet lapsellesi varhaiskasvatuspaikan, voit ilmoittaa tulosi Asikkalan kunnan Sähköisten palvelujen kautta Varhaiskasvatuksen ja iltapäivätoiminnan palvelut jo asiakkaana oleville, klikkaa omaa nimeäsi vasemmassa reunassa. Päätöksen saat sähköisiin palveluihin perhetietoihin (klikkaa päämiestä vasemmassa reunassa), jos olet valinnut sähköisen tiedoksiannon. Jos olet valmis maksamaan korkeinta asiakasmaksua, myös sen voit hyväksyä sivuillamme.

Ellet toimita tulotietoja, perimme korkeimman maksun. Korkein  perittävä maksu on 1.8.2018 alkaen 289 euroa kuukaudessa perheen nuorimmasta lapsesta ja 145 euroa kuukaudessa toiseksi nuorimmasta varhaiskasvatuksessa olevasta lapsesta. Vuosittaisen maksun ja tulotietojen tarkistuksen teemme tammikuun alusta.

Varhaiskasvatusmaksun maaraytyminen ja periminen 1.8.2018

  • Arvioi varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrä 1.8.2018  Maksulaskuri

 

 

Palvelusihteeri

Kirsi Leppä

Asikkalan kunta/varhaiskasvatus

PL 6

17201 VÄÄKSY

044 778 0058

kirsi.leppa(at)asikkala.fi