VYK Yläkoulu / lukio

VÄÄKSYN YHTEISKOULU / VYK

Vääksyn Yhteiskoulun lukioon on valittu seuraavat opiskelijat

Vääksyn Yhteiskoulun lukion yleislinjalle on valittu:

Aavakallio Milja, Ahokas Miro, Assiep Leo, Chamchan Tangkva, Etu-Sihvola Suvi, Harjukari Aapo, Heinonen Ella, Hoot Silja, Huovila Jaakko, Juppala Juho, Kaarnakoski Minja, Kairimo Unto, Koivisto Roosa, Kuosa Anton, Lamberg Larisa, Lammassaari Verneri, Lepistö Onni, Lösönen Anni, Matila Tuomas, Meritie Santtu, Mäkinen Joonas, Paavola Elmo, Saarinen Otto, Salminen Antti, Sihvo Ilja, Sillman Inka, Suomala Elmer, Taavila Helka, Tanskanen Vilma, Vesterinen Wilma, Väisänen Leevi, Väisänen Onni, Wangel Ilona.

Vääksyn Yhteiskoulun lukion ilmailulinjalle on valittu:

Boman Joel, Heinänen Mikko, Heiskanen Emilio, Hindström Taneli, Isopahkala Asser, Johansson Stella, Josefsson Jere, Kanto Nuutti, Kemppinen Jussi, Koskenvierus Miro, Kärkkäinen Santeri, Lehtonen-Caponigro Pyry, Meister Sirel, Mäkinen Mikko, Noponen Samuli, Ortiz de Zarate Aner, Pettai Kevin, Roznovski Lotta-Lidia, Sirkkunen Henry-Waltteri, Tarkkanen Teo, Tillgren Ari, Vessonen Eemeli.

Vääksyn Yhteiskoulun lukion liikuntalinjalle on valittu:

Ala-Heikkilä Eero, Ala-Heikkilä Elias, Laakso Hugo, Norrbacka Roni-Eemil, Soininen Elmeri, Virtanen Miko.

——-

Onnittelut kevään 2021 uusille ylioppilaille!

Assiep Elina, Björn Eemil, Broder Veera, Eskola Roope, Haikonen Emilia, Honkala Mikko, Kantola Helinä, Karppinen Karita, Kolsi Veeti, Korhonen Juuso, Korpivaara Patrik, Kujala Vilja, Kuusinen Samuli, Kärenmäki Vilja, Liimatta Kiia, Lilja Kiia, Lindqvist Matias, Liukko Oskari, Lokkila Emilia, Manninen Helmi, Marttinen Sami, Murto Pyry, Paavilainen Joel, Pihamaa Juho, Puhakka Samuel, Puranen Frans, Rautiainen Aleksi, Saari Eemil, Savola Otto, Savolainen Jenna, Siikaniemi Eetu, Smith Devon, Söyrilä Aada, Tamminen Viivi, Taskinen Juuso, Tikander Jemina, Tolvanen Lotta, Tommola Jirka, Turunen Santeri, Vaajanen Viivi, Valdmees Helena, Virtanen Veli, Viuhko Mino, Wiikari Toivo, Yrjölä Iida.

Terveisin Vääksyn Yhteiskoulun henkilökunta

Muita asioita:

Vanhojen päivä on siirretty perjantaille 27.8.2021.

Yläkoulun kevätjuhla on LA 5.6.2021 klo 8.30

klo 8.30-9.15 9cde

klo 9.15-10.00 9ab +TUPA

Lukion YO- juhlat LA 5.6.2021 klo 11.00.

Kevätjuhlaan ja YO -juhlaan ei voida ottaa koulun ulkopuolista yleisöä. Juhlat streemataan koteihin.

LUKION ESITTELYSIVUT (kts. reunapaneeli)

VYK:n ruokalista

Vääksyn Yhteiskoulun yläkoulun esittelyAurinkoportaat

Vääksyn Yhteiskoulu koostuu yläkoulusta (luokat 7-9) ja lukiosta.

Yläkoulussa on noin 350 oppilasta ja lukiossa noin 180 opiskelijaa. Koulut toimivat yhteisissä tiloissa ja useimmat koulumme opettajista toimivat kummassakin koulussa.

Kaikkiaan koulussa on 41 opettajaa ja 6 koulukäynninohjaajaa, koulukuraattori ja koulupsykologi ja kouluterveydenhoitaja. Heidän lisäksi koulumme ja oppilaiden sekä opiskelijoiden viihtyvyydestä huolehtivat koulusihteeri, keittiöhenkilökunta, siistijät ja kiinteistöhoitaja-vahtimestari.

Peruskoulun jälkeen Vääksyn Yhteiskoulu tarjoaa hyvät mahdollisuudet II-asteen lukiokoulutuksen suorittamiseen. Lukioon on otettu vuosittain noin 60 lukio-opiskelijaa ja heistä noin 20-25 otetaan erillisen haastattelun perusteella lukion ilmailulinjalle. Ilmailulinja on tarkoitettu motivoituneille nuorille, joiden tavoitteena on liikennelentäjän, sotilaslentäjän tai lennonjohtajan ammatti.

Vääksyn Yhteiskoulun lukio on ensisijaisesti yleissivistävä lukio, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet lähteä opiskelemaan eri oppiaineita korkeakouluun tai yliopistoon.

KoulurakennusKirjasto

Vääksyn Yhteiskoulu perustettiin jo vuonna 1926, ja koulumme eri rakennukset ovat valmistuneet 1931, 1958 ja 1975.

Mittava uudisrakennus- ja saneeraushanke valmistui vuonna 1999 ja nyt voimme nauttia uudistetuista ja kunnostetuista tiloista.

Nykyaikaiset opetustilat

Viimeisimmän saneerauksen yhteydessä uudistettiin luokkatiloja ja saatiin samalla myös muutamia erikoistiloja. Luokka-, laboratorio- ja työskentelytilojen ohella koulussa on oma kirjasto, kielistudio ja auditorio sekä tietotekniikkaluokka.

kielistudioOpetusluokat on varusteltu nykyaikaisin opetusvälinein. Koulu on saanut kahden viimeisimmän vuoden aikana niin peruskoulun kuin lukion puolelle Opetushallituksen avustusrahaa ja joka luokan perusvarusteluina ovat tietokone, dokumenttikamera ja datatykki.

Saman hankkeen avustamana on ostettu myös iPad-laitteita opetuskäyttöön.

Yläkoulun valinnaisainetarjotin

Koulullamme on laaja valinnaisainetarjonta 8.-9.luokkalaisille

Kielistä on tarjolla saksaa, ranskaa ja venäjää sekä englannin ja ruotsin lisäkursseja.koksanaula

(valinnaisaineita toteutetaan oppilaiden valintojen mukaan).

Käytännöntaitoja voi harjaannuttaa mm. musiikissa, tietotekniikassa, teknisessä ja tekstiilityössä sekä kotitaloudessa.

Itseään voi ilmaista niin musiikin, kuvataiteen, liikunnan, ilmaisutaidon kuin luovan kirjoittamisen kursseilla.

pienoislaboratorio

Oppilaiden hyvinvoinnin tukena koulussamme on aktiivinen oppilaskunta- ja tukioppilastoiminta.

Lukuvuonna 2014-15 peruskoulun painopisteinä ovat työrauha, itsearviointi ja ympäristöstä ja tavaroista huolehtiminen.

Vääksyn Yhteiskoulussa toteutamme avoimen oppimisympäristön periaatetta, jossa opiskelijat valitsevat oman polkunsa. Vaikka jokaisen opiskelu on tietysti itsestä kiinni, koulussamme on aina pyritty huolehtimaan jokaisesta yhteisömme jäsenestä.

Viihtyisä ja turvallinen oppimisympäristö on kaikkien tavoitteena.

Koulun sijainti ja kuljetukset

Koulu sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella ja bussilla pääsee koulun pihapiiriin niin Lahdesta, Koulun karttaHollolasta, Padasjoelta kuin Sysmästäkin.

Koulu sijaitsee aivan Vääksyn kanavan tuntumassa.

Harrastusmahdollisuudet

Koulun lähellä sijaitsevat monipuoliset urheilumahdollisuudet: urheilukenttä, liikuntahalli kuntosaleineen, jäähalli sekä aurinkovuoren monipuoliset hiihto- ja lenkkeilymaastot ovat aivan koulun vieressä.

 Kivipuutarha