VYK Yläkoulu / lukio

VÄÄKSYN YHTEISKOULU / VYK

Hyvää kesälomaa kaikille!

Seuraava lukuvuosi alkaa keskiviikkona 12.8.2020

Yläkoulu tulee kouluun klo 8.00 ja lukio klo 9.00.

Vääksyn Yhteiskoulun lukioon hyväksytyt

Vääksyn Yhteiskoulun yleislinja ja liikuntalinja

Aaltonen Aleksi, Anttila Joona, Blom Emma, Brenden-Hovrud Amanda, Eskola Selja, Hakala Ilona, Heinonen Anni (LiLi), Hokkanen Tiia-Maija, Huumo Topi (LiLi), Hänninen Samu (LiLi), Inget Anna-Sofia, Jauhiainen Maija, Jokinen Elsa, Järvelä Heta, Kaisla Ella, Kajakoski Hertta, Kanerva Iida, Kantoluoto Helmi, Kettunen Iivari, Kivistö Lotta, Koivujoki Lassi, Kulju Okko (LiLi), Kuokkanen Sofia, Laitinen Olli, Lehtinen Elias, Lehto Nea, Leppialho Siiri, Lindqvist Elias (LiLi), Marttinen Tomi, Mäkinen Miisa, Möttönen Anna-Bella, Nieminen Enni, Noranka Oona, Nyman Jenna, Oborin Nana, Peltonen Otto, Puolitaival Niklas, Reiman Minttu, Riihilahti Anton, Ruini Topias, Saari Eevert, Salokangas Robin, Savolainen Mea, Sillman Sara, Sipilä Enna, Sokka Ilona, Suvanne Nico, Syrjälä Johannes, Tanskanen Karri, Teivainen Tähkä, Teräväinen Juuso (LiLi), Törrö Vili (LiLi), Vainio Aada, Vavuli Eemeli (LiLi), Virlander Nuutti (LiLi), Virta Elias, Vitikainen Olivia, Vuorivirta Mikko, Väisänen Katariina / 59

 Vääksyn Yhteiskoulun ilmailulinja

Joentaka Jesse, Kirov Alexey, Koivikko Artturi, Kujala Niilo, Kuosa Nico, Lehti Rony, Lehtinen Saara, Liukkula Petteri, Marjanen Elsa, Mäki Evert, Paksunen Eemeli, Parpala Elias, Peru Mathieu, Pirttikoski Juuso, Pylväs Teresa, Rahola Niklas, Rantala Viljami, Rathgeber Alex, Rosendahl Tomas, Roznovski Lotta-Lidia, Ruuth Onni, Saarimäki Atte, Vesalainen Laura, Yrjölä Arno, Yrttiaho Patrik / 25

Ota lukiopaikka vastaan käymällä opinto-ohjaaja Suvi Niemeläisen luona tai soittamalla Suvi Niemeläiselle (044-7780 414).

Perjantai 12.6. klo 9-15.00

Maanantai 15.6. klo 9-15.00

Tiistai 16.6. klo 9-15.00

Onnea kevään 2020 uusille ylioppilaille!

Eerola Jaakko, Heinonen Joonas, Heinonen Julian, Hirvonen Joonas, Honkala Emma, Huovila Juho, Hänninen Riku, Inget Ida-Maria, Jalava Jami, Kaila Lauri, Kainulainen Minttu, Kainulainen Viivi, Kantola Helmiina, Karhula Aira, Karilahti Tuulia, Koivujoki Tuuli, Konttinen Alex, Kujala Aaro, Könönen Emilia, Laurila Camilla, Leppialho Matilda, Lähdesmäki Jussi, Lösönen Osmo, Marttila Oskar, Merilä Emma, Mielonen Hilla, Mylläri Maarit, Niemelä Joel, Niemi Olli, Noranka Aada, Nurmi Santeri, Näsi Meri, Palvaila Annina, Perälä Sanja, Pihamaa Janika, Raulahti Anni, Rautiainen Johannes, Rekola Tuuli, Seppälä Iiro, Sirén Johanna, Sohlberg Samuel, Sten Julius, Tero Karoliina, Tiainen Milona, Topaloglu  Meric, Tuominen Roni, Tynys Ville, Virlander  Neea, Vuorinen Sara, Ylipiha Aada.  

Toivoo VYK:n henkilökunta

 

LUKION ESITTELYSIVUT (kts. reunapaneeli

Alkutiedote LV 1920, kotisivut

YK, tapahtumakalenteri, kotisivut

LU, tapahtumakalenteri, kotisivut

VYK:n ruokalista

Vääksyn Yhteiskoulun yläkoulun esittelyAurinkoportaat

Vääksyn Yhteiskoulu koostuu yläkoulusta (luokat 7-9) ja lukiosta.

Yläkoulussa on noin 350 oppilasta ja lukiossa noin 180 opiskelijaa. Koulut toimivat yhteisissä tiloissa ja useimmat koulumme opettajista toimivat kummassakin koulussa.

Kaikkiaan koulussa on 41 opettajaa ja 6 koulukäynninohjaajaa, koulukuraattori ja koulupsykologi ja kouluterveydenhoitaja. Heidän lisäksi koulumme ja oppilaiden sekä opiskelijoiden viihtyvyydestä huolehtivat koulusihteeri, keittiöhenkilökunta, siistijät ja kiinteistöhoitaja-vahtimestari.

Peruskoulun jälkeen Vääksyn Yhteiskoulu tarjoaa hyvät mahdollisuudet II-asteen lukiokoulutuksen suorittamiseen. Lukioon on otettu vuosittain noin 60 lukio-opiskelijaa ja heistä noin 20-25 otetaan erillisen haastattelun perusteella lukion ilmailulinjalle. Ilmailulinja on tarkoitettu motivoituneille nuorille, joiden tavoitteena on liikennelentäjän, sotilaslentäjän tai lennonjohtajan ammatti.

Vääksyn Yhteiskoulun lukio on ensisijaisesti yleissivistävä lukio, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet lähteä opiskelemaan eri oppiaineita korkeakouluun tai yliopistoon.

KoulurakennusKirjasto

Vääksyn Yhteiskoulu perustettiin jo vuonna 1926, ja koulumme eri rakennukset ovat valmistuneet 1931, 1958 ja 1975.

Mittava uudisrakennus- ja saneeraushanke valmistui vuonna 1999 ja nyt voimme nauttia uudistetuista ja kunnostetuista tiloista.

Nykyaikaiset opetustilat

Viimeisimmän saneerauksen yhteydessä uudistettiin luokkatiloja ja saatiin samalla myös muutamia erikoistiloja. Luokka-, laboratorio- ja työskentelytilojen ohella koulussa on oma kirjasto, kielistudio ja auditorio sekä tietotekniikkaluokka.

kielistudioOpetusluokat on varusteltu nykyaikaisin opetusvälinein. Koulu on saanut kahden viimeisimmän vuoden aikana niin peruskoulun kuin lukion puolelle Opetushallituksen avustusrahaa ja joka luokan perusvarusteluina ovat tietokone, dokumenttikamera ja datatykki.

Saman hankkeen avustamana on ostettu myös iPad-laitteita opetuskäyttöön.

Kaikesta huolimatta uusien laitteiden rinnalla käytetään edelleen perinteisiä menetelmiä, kuten liitutaulua, piirtoheitintä ja vihkoon kirjoittamista.

Yläkoulun valinnaisainetarjotin

Koulullamme on laaja valinnaisainetarjonta 8.-9.luokkalaisille

Kielistä on tarjolla saksaa, ranskaa ja venäjää sekä englannin ja ruotsin lisäkursseja.koksanaula

(valinnaisaineita toteutetaan oppilaiden valintojen mukaan).

Käytännöntaitoja voi harjaannuttaa tietotekniikassa, teknisessä ja tekstiilityössä sekä kotitaloudessa sekä maa- ja metsätaloudessa ja puutarhanhoidossa.

Itseään voi ilmaista niin musiikissa kuvataiteessa, liikunnassa, ilmaisutaidossa kuin luovan kirjoittamisen kursseillakin.

 

8.-luokan valinnaisainetarjottimen lyhytkursseina on tarjolla mm. mopokurssi, valokuvaus sekä digitaalinen viestintä.pienoislaboratorio

Oppilaiden hyvinvoinnin tukena koulussamme on aktiivinen oppilaskunta- ja tukioppilastoiminta.

Lukuvuonna 2014-15 peruskoulun painopisteinä ovat työrauha, itsearviointi ja ympäristöstä ja tavaroista huolehtiminen.

Vääksyn Yhteiskoulussa toteutamme avoimen oppimisympäristön periaatetta, jossa opiskelijat valitsevat oman polkunsa. Vaikka jokaisen opiskelu on tietysti itsestä kiinni, koulussamme on aina pyritty huolehtimaan jokaisesta yhteisömme jäsenestä.

Viihtyisä ja turvallinen oppimisympäristö on kaikkien tavoitteena.

Koulun sijainti ja kuljetukset

Koulu sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella ja bussilla pääsee koulun pihapiiriin niin Lahdesta, Koulun karttaHollolasta, Padasjoelta kuin Sysmästäkin.

Koulu sijaitsee aivan Vääksyn kanavan tuntumassa.

Harrastusmahdollisuudet

Koulun lähellä sijaitsevat monipuoliset urheilumahdollisuudet: urheilukenttä, liikuntahalli kuntosaleineen, jäähalli sekä aurinkovuoren monipuoliset hiihto- ja lenkkeilymaastot ovat aivan koulun vieressä.

 Kivipuutarha