Yhdysvanhemmat & Tuki- ja stipendisäätiö

VÄÄKSYN YHTEISKOULUN TUKI- JA STIPENDISÄÄTIÖ

Hallitus

puheenjohtaja

maanviljelijä Timo Pirttilä (040723 4923)

taloudenhoitaja, sihteeri  

kunnanvaltuutettu Jari Laaksonen (0400 603 025)

jäsen

pankinjohtaja Paavo Aura (0400-872 322)

jäsen

rehtori   Jarkko Koponen (044-7780 411)

jäsen

pankkitoimihenkilö Eeva-Liisa Toivonen (040-752 60 36)

jäsen

VTM Mikko Kyöstilä

varajäsen

maanviljelijä Elisa Suntela

 

kunniajäsen

emäntä Mirja Eskola (0440-224032)

 Vääksyn Yhteiskoulun Tuki- ja Stipendisäätiö lahjoittaa vuosittain noin 10 000 euron edestä stipendejä yläkoulun ja lukion oppilaille sekä opiskelijoille.

 Vääksyn Yhteiskoulun Tuki- ja Stipendisäätiö on lahjoittanut 8 000 euroa lukion opiskelijoiden oppimisympäristöjen kehittämiseen. Saadulla avustuksella hankittiin 12 läppäriä, jotka palvelevat niin nykyisessä opetuskäytössä kuin tulevissa sähköisissä ylioppilaskirjoituksissa. Läppärit luovutettiin tammikuussa 2015.

Tuki- ja stipendisäätiö tukee yhdessä Asikkalan kunnan kanssa lukion 1 vuosikurssin opiskelijoiden tietokonehankintoja. Tämä tukimuoto aloitettiin lukuvuonna 2017-18 ja tarkoitus on jatkaa myös ensi lukuvuonna.

Vääksyn Yhteiskoulun Tuki- ja Stipendisäätiö on julkaissut historiikin ”Loistakohon kirkkaana tiedon valo” vuonna 2007. Historiikissa valotetaan Vääksyn Yhteiskoulun, Vääksyn Yhteiskoulun Kannatusyhdistyksen ja Vääksyn Yhteiskoulun Tuki- ja Stipendisäätiön historiaa. Kirja on hinnaltaan 30 euroa ja kirjojen ostoa voi tiedustella koulusihteeri Reia Leikola-Waldenilta (044-7780 412 / reia.leikola-walden@asikkala.fi).

 

Terveisin

rehtori

Jarkko Koponen

 

VÄÄKSYN YHTEISKOULUN YHDYSVANHEMMAT (yläkoulu ja lukio)

Vääksyn Yhteiskoululla toimii yläkoulun ja lukion yhteinen vanhempainyhdistys, jota kutsutaan yhdysvanhemmiksi. Yhdysvanhemmat edistävät toiminnallaan oppilaiden ja koulun viihtyvyyttä sekä kodin ja koulun yhteistyötä.

– yhdysopettajana toimii Tiina Haapanen

Syksyllä 2017 toiminta on aloitettu uudelta pohjalta Tiina Haapasen ja rehtori Jarkko Koposen toimesta. Kaikille yläkoulun ja lukion huoltajille on Wilman kautta lähtenyt seuraava kirje.

Rehtori Jarkko Koponen ja yhdysvanhempien yhteyshenkilö Tiina Haapanen ottavat tästä lähtien vastuun yhdysvanhempien kokouskutsuista ja esityslistan laatimisesta.

Tällä hetkellä on ajatuksena ollut, että yhdysvanhemmat kokoontuisivat noin 4 kertaa lukuvuoden aikana. Kokouksissa käydään läpi kouluun liittyviä asioita, pohditaan miten yhdysvanhemmat ja/tai huoltajat voivat vaikuttaa nuorten kouluasioihin ja muuten vain vaihdetaan kuulumisia.

Yhdysvanhempien kokoukset ja muistiot ovat koulun Wilma-sivuilla.