Lukioon hakijalle

http://prezi.com/_cah-hqovqe2/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

 

 

Vääksyn Yhteiskoulussa on haettavissa lukion opiskelupaikkoja ilmailusta ammattina kiinnostuneille.

Jos olet kiinnostunut lentäjän tai lennonjohtajan ammatista tarjoamme sinulle mahdollisuuden edistää alan koulutuksessa ja ammatissa tarvittavia valmiuksia lukiomme opiskelijana.

Otamme linjalle vuosittain 25 ilmailusta ammattina kiinnostunutta opiskelijaa. Opiskelijat valitaan hakumenettelyn kautta, jossa valintakriteereinä ovat aiempi opiskelumenestys sekä haastattelu.

Opiskelijoille tarjotaan ilmailun perus- ja ammatillista koulutusta simuloivia kursseja. Kursseilla tuetaan lentäjän ja lennonjohtajan ammattien edellyttämiä valmiuksia. Suoraan lentämiseen liittyvien kahdeksan kurssin lisäksi valittavanasi on kahdeksan aineenopetuksen soveltavaa ilmailu-oppiaineen kurssia.

Oppimääriä ja oppimista tuetaan lentosimulaatio-opetuksella ja tutustumisilla ammatti-ilmailun yksiköihin sekä ilmailun ammattiin ja koulutukseen liittyvällä informaatiolla. Kurssien puitteissa voit suorittaa myös omakustanteisina UL-, LAPL(A) tai PPL(A) lentolupakirjat.

Ilmailun opetustoiminnasta vastaavat lennonopettajat ja lukion aineenopettajat. Syventävien kurssien osalta käytetään myös vierailevia alan ammattilaisia. Ilmailun yhteistyötahoina Vääksyn Yhteiskoulun kanssa toimivat Päijät-Hämeen ilmailuyhdistys PHIL ry yhteistoiminnassa ilmailun ammatillisten koulutustahojen kanssa.

Haku

Yleislinjalle haetaan valtakunnallisen yhteishaun kautta, osoitteessa www.opintopolku.fi 20.2.-13.3.2018.

Lisäksi jokainen hakija toimittaa hakuaikana ainevalintakortin (alla) osoitteeseen:

Lukiomme on mukana tuntijakokokeilussa.

Ainevalintakortti, lv 17-18, lv 18-19, lv 19-20

Ainevalintakortin täyttöohje

Lukion kurssiopas lv 1718

Vääksyn Yhteiskoulun lukio

opinto-ohjaaja Pirjo Ala-Hemmilä

Koulukuja 2, 17200 Vääksy

 

Lisätietoja opinto-ohjaaja Pirjo Ala-Hemmilältä

pirjo.ala-hemmila@asikkala.fi
044 7780 414

Haku ilmailulinjan opiskelijaksi

Vääksyn Yhteiskoulussa on haettavissa lukion opiskelupaikkoja ilmailusta ammattina ja harrasteena kiinnostuneille.

Jos olet kiinnostunut esimerkiksi lentäjän tai lennonjohtajan ammatista tarjoamme sinulle mahdollisuuden edistää alan koulutuksessa ja ammatissa tarvittavia valmiuksia lukiomme opiskelijana.

Otamme ilmailulinjalle vuosittain 25 ilmailusta kiinnostunutta opiskelijaa. Opiskelijat valitaan hakumenettelyn kautta, jossa valintakriteereinä ovat aiempi opiskelumenestys sekä haastattelu.

Opiskelijoille tarjotaan ammatti- ja harrastelentämisen valmiuksia edistäviä kursseja. Kurssien puitteissa voit suorittaa UL- ja PPL(A) lentolupakirjat sekä syventäviä, ammattilentämiseen menetelmiin harjaannuttavia kursseja. Suoraan ilmailuun liittyvien kahdeksan kurssin lisäksi valittavanasi on kahdeksan aineenopetuksen soveltavaa ilmailu-oppiaineen kurssia. Oppimääriä tuetaan lentosimulaatio-opetuksella sekä -kerhotoiminnalla, tutustumisilla ammatti-ilmailun yksiköihin sekä ilmailun ammattiin ja koulutukseen liittyvällä informaatiolla.

Ilmailun opetustoiminnasta vastaavat lennonopettajat. Syventävien kurssien osalta käytetään myös vierailevia alan ammattilaisia. Ilmailun yhteistyötahoina Vääksyn Yhteiskoulun kanssa toimivat Päijät-Hämeen ilmailuyhdistys PHIL ry sekä johtavat ilmailun ammatilliset koulutustahot.

 

Haku ilmailulinjalle

A. Ilmailulinjalle hakeminen tapahtuu valtakunnallisessa yhteishaussa, osoitteessa www.opintopolku.fi 20.2.-13.3.2018.

B. Tämän lisäksi pyydämme jokaista hakijaa täyttämään koulumme kotisivuilla (alla) lisätietolomakkeen.Lisätietolomakkeen tiedot antavat pääsykoehaastattelua varten pohjatietoja, joita ei yhteishausta välttämättä vielä ole saatavilla. Erityisesti pyydämme hakijaa lisätietolomakkeella selvittävän hakuunsa vaikuttaneita seikkoja (Erityisperustelut, miksi haet?).

Kaikki hakijat kutsutaan pääsykokeeseen, joka on haastattelu. Pääsykokeet pidetään huhti- toukokuun aikana. Jokaiselle hakijalle lähetetään henkilökohtainen kutsu pääsykokeeseen.

C. Lisäksi jokainen hakija toimittaa hakuaikana ainevalintakortin (alla) osoitteeseen: Vääksyn Yhteiskoulun lukio, opinto-ohjaaja Pirjo Ala-Hemmilä, Koulukuja 2, 17200 Vääksy.

Alapuolella oleva ainevalintakortti on tarkoitettu syksyn 2017 uusille opiskelijoille:

Ainevalintakortti, LV 1718, lv1819, lv1920

Alapuolella oleva ainevalintakortti koskee 2-3 vsk:n opiskelijoita:

Ainevalintakortti2016-17

Ainevalintakortin täyttöohje

Sähköinen lisätietolomake

Lukion kurssiopas lv 1718

○ Asuntoasiat
Vääksyn Yhteiskoulun lukiolla ei ole omaa asuntolaa, mutta asuntoasioissa auttaa Asikkalan kunnan vuokra-asunnoista vastaavana Etelä-Päijänteen OP:n Kiinteistökeskus ja siellä Kimmo Halttunen 0102547956. Käytännössä olemme toimineet niin, että haastatteluissa (pääsykokeet) olemme opiskelijoiksi pyrkiviltä kysyneet asuntotarpeesta ja onko kiinnostunut esim. soluasumistyyppisistä ratkaisuista. Pääsykokeiden jälkeen olemme antaneet alustavan tiedon Kimmo Halttuselle, joka on parhaansa mukaan pyrkinyt huomioimaan tulevan asuntotarpeen.

Kukaan ei ole vielä asunnotta jäänyt!

Edullisimmaksi asuminen luonnollisesti muodostuu, jos on valmis jakamaan asunnon ja vuokrakulut toisen ilmailulinjalaisen kanssa. Kannattaa myös selvittää KELA:n sivuilta, millaista tukea sieltä on saatavissa. Tukeen vaikuttaa mm. vanhempien tulot.