Kylätonttikampanja 2021

 

Asikkalan kylätonttikampanja on voimassa ajalla 23.4.-30.10.2021.

Kampanja koskee kunnan pientalotontteja viidellä eri kylällä:

 • Iso-Äiniö
 • Kalkkinen
 • Kurhila
 • Urajärvi
 • Vesivehmaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kampanjaedut:

 • Tonttien kampanjahinta on -50% tontin normaalihinnasta.
 • Tontin varausaika on 3 kuukautta ja tontinvarausmaksu (250 €) hyvitetään tontin oston yhteydessä.
 • Kampanja-aikana kunnalta tontin ostaville tarjotaan tontin hintaan kuuluvana lohkomismaksu (arvo n. 1000 €)
 • Kunnan yhteistyökumppanit OP Järvi-Häme ja OP Koti Järvi-Häme Oy LKV antavat yhdessä 500€ kampanjaedun Vääksyn Viherkukkaan pihaistutusten hankintaan. Viherkukan edun saa, kun talon rakennustyöt ovat alkaneet ja rakennuslupa on lainvoimainen.
 • OP Koti Järvi-Häme antaa 50 % alennuksen nykyisen kodin välityspalkkiosta Järvi-Hämeen toimialueella sekä Lahdessa ja Hollolassa sijaitseviin asuntoihin.

 

Kampanjaehdot:

 • Tontin varaus ja osto tulee tapahtua kampanja-aikana.
 • Kampanjatontteja koskee rakentamisvelvoite, jolloin tontin ostopäivästä kolmen vuoden kuluessa tulee suorittaa talon loppukatselmus.
 • Tonttikampanja koskee pysyvään asutukseen rakennettavia omakotitaloja, ei huvila- tai vapaa-ajan kiinteistöjä
 • Tonttikampanjan edut koskevat vain tontin ostoa. Tontti on mahdollista myös vuokrata kampanja-aikaan normaalihinnaston mukaisesti.
 • Kampanjatonttia ei saa vuokrata eikä myydä edelleen ennen rakentamisvelvoitteen täyttymistä.

Löytyisikö sinun uusi kotisi kymmenien myllyjen Iso-Äiniöltä? – Meillä asut luonnon keskellä.

Tutustu Iso-Äiniön kylätontteihin tästä.

Äinään seudulla luonto on lähellä, koska laajat metsäalueet ympäröivät kylää. Luontoelämyksiä voi kokea myös Äiniönjoen varteen rakennetussa Iso-Äiniön luontokeskuksessa. Kahden hehtaarin kokoinen alue houkuttelee vierailijoita ympäri vuoden näkötorneineen, luontopolkuineen, laavuineen ja uimapaikkoineen.

Äinään seudun maisema on kumpuilevaa peltoa harjuineen ja suppineen. Vielä nykyisin osa asukkaista saa elantonsa maa- ja metsätaloudesta. Omalta kylältä voit hankkia sahatavaraa, polttopuita, kädentaitajien tuotteita, mansikoita, mutta myös majoitus- ja lähiruokapalveluita. Kokkolan tilalta hankit mm. kalkkunan- ja lampaan lihaa. Niemimäen mansikkatilan puodista saa myös muita satokauden tuotteita ja tilalla toimii myös kesäkahvila.

Tupalan Talomuseon tarinoita aina 1700-luvulta asti kertoo sukutilan 19. isäntä. Museo on avoinna sopimuksen mukaan.

Lue lisää Äinään seudun verkkosivuilta. 

Kalkkisten kylällä on kaikki palvelut – Meillä tulet viihtymään.

Tutustu Kalkkisen Humalon tontteihin tästä.

Tutustu Kalkkisen kylätontteihin tästä.

Tonttikampanja koskee sekä Humalon alueen kaavatontteja että Kalkkisten alueen kylätontteja.

Kalkkinen on Asikkalan pohjoisin kylä, joka on valittu Päijät-Hämeen vuoden kyläksi kaksi kertaa,  Vireällä kylällä on oma kauppa, koulu, päiväkoti, baari, kyläkirkko ja hautausmaa. Kalkkinen tunnetaan erityisesti uistinteollisuudestaan. Rapalan tehdas aloitti toimintansa Kalkkisissa ennen Vääksyyn siirtymistään ja kylässä toimii edelleen Finlandia Uistin.

Kalkkisten kanava ja koski vetävät matkailijoita puoleensa, Kymijoki tarjoaa puolestaan veneilijöille pääsyn Kalkkisiin. Lisäksi joka vuosi järjestettävät perinteiset tapahtumat; Kyläpäivät, Kalkkisten kymppi ja Joulukylä, tuovat kylälle kuhinaa.

Pihamaan viini- ja puutarhatila palvelee keväästä syksyyn tarjoten tilapuodissaan panimon omia juomia ja valmiiksi poimittua satoa ja lähiruokatuotteita. Viinikahvila palvelee puodin yläkerrassa. Pihapiirissä voi ihailla kotieläimiä.

Marttilan tilalla loihditaan tilauksesta herkut pöytään ympäri vuoden, myös kotiin toimitettuna. Pihapiirissä käsityömyymälä.

Motoristien ja pyöräilijöiden suosimalla reitillä poiketaan myös kylän parhaille pizzoille ja karaokeen Mani-Baariin tai satamaan piknikille. Uimaranta Isokallio sijaitsee Lomameijerintiellä, mistä voi pulahtaa aina virkistävään Kymijokeen.

Siirry Kalkkisten kylä verkkosivuille tästä. 

Kurhilan kylä on valtakunnallisesti arvokasta maisemaa – Meillä toimitaan yhdessä.

Tutustu Kurhilan Haravakoneen tilan tontteihin tästä.

Tutustu Kurhilan kylätontteihin tästä.

Tonttikampanja koskee sekä Haravakoneen tilan kaavatontteja että Kurhilan alueen kylätontteja.

Läntisessä Asikkalassa sijaitseva Kurhila-Hillilä on valittu Päijät-Hämeen vuoden kyläksi vuonna 2000. Alue edustaa tyypillisiä perinteisiä talonpoikaiskyliä. Kumpuileva kylänraitti edustaa valtakunnallisesti arvokasta kulttuurimaisemaa vuosisatojen takaa.

Kurhilassa sijaitsee useita lähiruokatiloja. Mattsonin luomumarjatilalla toimii kesäisin myös lettukahvila. Motoristien suosiossa olevan reitin varrella voi pysähtyä tunnelmalliseen kahvilaan, HilleRiniin, jossa on myös puoti ja kotieläinpiha. Pellavatupa Joen Torppa esittelee sopimuksen mukaan pellavan tietä pellolta langaksi. Uimaan voi pulahtaa Vestonrannassa tai Kettulanrananssa.

Alueen läpi kulkeva Aurinko-Ilves-reitti on suosittu patikoitsijoiden keskuudessa tarjoillen upeita järvimaisemia, vaihtelevia maastoja ja valtakunnallisesti arvokkaita ja idyllisiä kulttuurimaisemia sekä laavuja taukopaikoiksi. Seurantalo Kuhilaan pihassa on nähtävissä vanhoja juoksuhautoja.

Elokuussa kylän keskellä sijaitsevan Vanhan Kevarin pihapiirissä vietetään suosittuja kyläpäiviä, joiden vetonaulana toimii Amerikasta Suomeen rantautunut leikkimielinen Lehmälotto, jossa arvontakoneena toimii pallojen sijaan kaksi lehmää.

Siirry Kurhila-Hillilän kylän verkkosivuille tästä.

Muuta Urajärven kartanosta tunnetulle kylälle – Meillä olet keskellä kaikkea.

Tutustu Urajärven kylätontteihin tästä.

Itäisessä Asikkalassa sijaitseva Urajärvi on valittu Päijät-Hämeen vuoden kyläksi jo kaksi kertaa, Urajärvi tunnetaan etenkin Urajärven kartanomuseosta, joka on yksi Suomen vanhimmista kartanomuseoista. Kartano kuului lähes 250 vuotta aateliselle von Heideman -suvulle ja testamentin myötä kartanosta tuli museo vuonna 1928. Nykyään kartanomuseon toiminnasta vastaa Urajärven Kartanon Ystävät ry. Kartanon Ystävät ja Urajärven kyläyhdistys pitävät kesäisin avoinna olevan museon pihapiirissä useita suosittuja teemallisia tapahtumia pitkälle syksyyn asti. Kartanon yhteydessä sijaitsee kahvila Hugo&Lilly, joka on avoinna kesäaikaan.

Urajärven Rutalahdessa sijaitsevassa Häggin Eläintäyttämön museossa on esillä Häggin suvun täyttämiä eläimiä, eläintäyttämisen työvaiheita sekä aiheeseen liittyvää dokumentaatiota ja kirjeenvaihtoa.

Urajärvellä Polar Spring pullottaa aitoa jäänkirkasta jääkauden muovaaman hiekkaharjun läpi suodattunutta lähdevettä, sekä kotimaahan että ulkomaille. Kaukokallion tilalla voi kokea taide-elämyksiä kesällä avoinna olevassa Navettagalleriassa ja maalaiselämyksiä pääsee kokemaan kärry- ja rekiajeluilla. Uimaan Urajärven kirkasvetiseen, Natura-suojeluohjelmaan kuuluvaan Urajärveen voi pulahtaa Huhtarannasta Huhtarannantien päästä.

Siirry Urajärven kylän verkkosivuille tästä.

Ihastu lapsiperheiden suosimaan Vesivehmaaseen – Meillä on kaikki lähellä.

Tutustu Vesivehmaan Peikkomäen tontteihin tästä.

Vesivehmaa sijaitsee Vääksyn ja Lahden välissä, noin 10 kilometrin päässä Vääksystä ja 20 kilometrin päässä Lahdesta. Sijaintinsa vuoksi Vesivehmaa onkin asukasmäärältään jatkuvasti kasvava kylä. Kyläkoulun kyljessä sijaitsee päiväkoti, jossa toimii myös esikoulu.

Vesivehmaan kylä sijoittuu Toisen Salpausselän eteläpuoliseen viljelyvyöhykkeeseen ja on siten luokiteltu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.

Vesivehmaalla sijaitseva lentokenttä rakennettiin aikoinaan sota-ajan tarpeita varten ja kenttä toimii nykyisin kehittyvänä harrastekenttänä ja Vääksyn Yhteiskoulun lukion ilmailulinjan harjoituskenttänä. Kesäisin lentokentän alueella järjestetään useita tapahtumia ja kentällä sijaitseva Päijät-Hämeen Ilmailumuseo on avoinna yleisölle viikonloppuisin.

Vesivehmaalla Jenkkapirtti on hyvin suosittu tanssilava kesäisin ja Antin Automuseossa on nähtävänä talviaikaan kymmeniä vanhoja ajoneuvoja. Museolla vietetään avoimia ovia muutaman kerran vuodessa, muutoin museo on auki sopimuksen mukaan. Museon yhteydessä sijaitsee käsityö- ja vintagemyymälä.

Siirry Vesivehmaan sivuille tästä.

Vesa Teräväinen
Kiinteistönvälittäjä, kaupanvahvistaja
OP Koti Järvi-Häme Oy LKV
p. 040 769 8133 vesa.teravainen@op.fi