VYK Yläkoulu / lukio

VÄÄKSYN YHTEISKOULUN LUKION UUDET OPISKELIJAT, LV 1819:

Lukuvuosi 1819: Yleislinjan uudet opiskelijat

Anttila Elmeri, Assiep Elina, Broder Veera, Eskola Roope, Haikonen Emilia, Hakala Eemeli, Heiskanen Leevi, Kaarnakoski Miro, Kallio Inka, Karppinen Karita, Kolsi Veeti, Korhonen Juuso, Kujala Vilja, Kärenmäki Vilja, Laakso Niklas, Liimatta Kiia, Lilja Kiia, Lindqvist Matias, Liukko Oskari, Lokkila Emilia, Manninen Helmi, Marttinen Sami, Murto Pyry, Ojala Jasmin, Pakkanen Veikka, Pihamaa Juho, Polvela Verneri, Pöyhönen Aino, Ruusunen Atte, Saari Eemil, Sallinen Meri, Savolainen Jenna, Seppälä Justus, Siikaniemi Eetu, Söyrilä Aada, Tamminen Viivi, Tikander Jemina, Virtanen Touko, Vuorivirta Meri

Lukuvuosi 1819: Ilmailulinjan uudet opiskelijat

Björn Eemil, Honkala Mikko, Hyvärinen Vilma, Illukka Mirjami, Jokinen Veeti, Kuusinen Samuli, Mahadura Dearni, Muurinen Matias, Nopanen Samuel, Paavilainen Joel, Puranen Frans, Rautiainen Aleksi, Savola Otto, Smith Devon, Tolvanen Lotta, Tommola Jirka, Turunen Santeri, Vaajanen Viivi, Valdmees Helena, Virtanen Veli, Viuhko Mino, Wiikari Toivo, Yrjölä Iida

LUKIOPAIKAN VASTAANOTTAMINEN

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan to 14.6.2018. Saat tiedon postitse (ohjeet vastaanottamiseen paperipostitse) tai sähköpostitse, jossa on linkki opiskelupaikan vastaanottamiseksi. Julkaisemme, luvan siihen antaneiden, nimet myös täällä koulun kotisivuilla. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan (vahvistus, että aiot aloittaa syksyllä opinnot tässä lukiossa).

Opintopaikan vastaanottamisen voit tehdä:

  1. Sähköpostissa sinulle tulevalla linkillä tai
  2. käymällä paikan päällä koululla 14.-15.6.2018 klo 9-15 välisenä aikana
  3. Jos olet pitkämatkalainen (ilmailulinjalaiset) voit soittaa opolle (Pilkku-opo 044 778 0414), ja sovimme vahvistamisen ja käytännön järjestelyt puhelimitse. Tällöin opiskelupaikka vastaanotetaan JOKO sähköpostissa saamasi linkin kautta TAI valintakirjeen mukana tulevalla lomakkeella ja lähetetään postitse osoitteeseen: Vääksyn Yhteiskoulun lukio, Koulukuja 2, 17200 Vääksy. Lomakkeen tulee olla perillä viimeistään 28.6.2018.

 Vääksyn Yhteiskoulun esittelyAurinkoportaat

Vääksyn Yhteiskoulu koostuu yläkoulusta (luokat 7-9) ja lukiosta.

Yläkoulussa on noin 300 oppilasta ja lukiossa noin 170 opiskelijaa. Koulut toimivat yhteisissä tiloissa ja useimmat koulumme opettajista toimivat kummassakin koulussa.

Kaikkiaan koulussa on 34 opettajaa ja 2 koulukäynninohjaajaa, koulukuraattori ja koulupsykologi ja kouluterveydenhoitaja. Heidän lisäksi koulumme ja oppilaiden sekä opiskelijoiden viihtyvyydestä huolehtivat koulusihteeri, keittiöhenkilökunta, siistijät ja kiinteistöhoitaja-vahtimestari.

Peruskoulun jälkeen Vääksyn Yhteiskoulu tarjoaa hyvät mahdollisuudet II-asteen lukiokoulutuksen suorittamiseen. Lukioon on otettu vuosittain noin 60 lukio-opiskelijaa ja heistä noin 20-25 otetaan erillisen haastattelun perusteella lukion ilmailulinjalle. Ilmailulinja on tarkoitettu motivoituneille nuorille, joiden tavoitteena on liikennelentäjän, sotilaslentäjän tai lennonjohtajan ammatti.

Vääksyn Yhteiskoulun lukio on ensisijaisesti yleissivistävä lukio, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet lähteä opiskelemaan eri oppiaineita korkeakouluun tai yliopistoon.

KoulurakennusKirjasto

Vääksyn Yhteiskoulu perustettiin jo vuonna 1926, ja koulumme eri rakennukset ovat valmistuneet 1931, 1958 ja 1975.

Mittava uudisrakennus- ja saneeraushanke valmistui vuonna 1999 ja nyt voimme nauttia uudistetuista ja kunnostetuista tiloista.

Nykyaikaiset opetustilat

Viimeisimmän saneerauksen yhteydessä uudistettiin luokkatiloja ja saatiin samalla myös muutamia erikoistiloja. Luokka-, laboratorio- ja työskentelytilojen ohella koulussa on oma kirjasto, kielistudio ja auditorio sekä tietotekniikkaluokka.

kielistudioOpetusluokat on varusteltu nykyaikaisin opetusvälinein. Koulu on saanut kahden viimeisimmän vuoden aikana niin peruskoulun kuin lukion puolelle Opetushallituksen avustusrahaa ja joka luokan perusvarusteluina ovat tietokone, dokumenttikamera ja datatykki.

Saman hankkeen avustamana on ostettu myös iPad-laitteita opetuskäyttöön.

Kaikesta huolimatta uusien laitteiden rinnalla käytetään edelleen perinteisiä menetelmiä, kuten liitutaulua, piirtoheitintä ja vihkoon kirjoittamista.

Yläkoulun valinnaisainetarjotin

Koulullamme on laaja valinnaisainetarjonta 8.-9.luokkalaisille

Kielistä on tarjolla saksaa, ranskaa ja venäjää sekä englannin ja ruotsin lisäkursseja.koksanaula

(valinnaisaineita toteutetaan oppilaiden valintojen mukaan).

Käytännöntaitoja voi harjaannuttaa tietotekniikassa, teknisessä ja tekstiilityössä sekä kotitaloudessa sekä maa- ja metsätaloudessa ja puutarhanhoidossa.

Itseään voi ilmaista niin musiikissa kuvataiteessa, liikunnassa, ilmaisutaidossa kuin luovan kirjoittamisen kursseillakin.

 

8.-luokan valinnaisainetarjottimen lyhytkursseina on tarjolla mm. mopokurssi, valokuvaus sekä digitaalinen viestintä.pienoislaboratorio

Oppilaiden hyvinvoinnin tukena koulussamme on aktiivinen oppilaskunta- ja tukioppilastoiminta.

Lukuvuonna 2014-15 peruskoulun painopisteinä ovat työrauha, itsearviointi ja ympäristöstä ja tavaroista huolehtiminen.

Vääksyn Yhteiskoulussa toteutamme avoimen oppimisympäristön periaatetta, jossa opiskelijat valitsevat oman polkunsa. Vaikka jokaisen opiskelu on tietysti itsestä kiinni, koulussamme on aina pyritty huolehtimaan jokaisesta yhteisömme jäsenestä.

Viihtyisä ja turvallinen oppimisympäristö on kaikkien tavoitteena.

Koulun sijainti ja kuljetukset

Koulu sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella ja bussilla pääsee koulun pihapiiriin niin Lahdesta, Koulun karttaHollolasta, Padasjoelta kuin Sysmästäkin.

Koulu sijaitsee aivan Vääksyn kanavan tuntumassa.

Harrastusmahdollisuudet

Koulun lähellä sijaitsevat monipuoliset urheilumahdollisuudet: urheilukenttä, liikuntahalli kuntosaleineen, jäähalli sekä aurinkovuoren monipuoliset hiihto- ja lenkkeilymaastot ovat aivan koulun vieressä.

 Kivipuutarha