VYK Yläkoulu / lukio

Onnea Vääksyn Yhteiskoulun uusille lukiolaisille

Vääksyn Yhteiskoulun yleislinjalle on valittu seuraavat opiskelijat:

Ahonen Joel, Akpirinç Melisa, Hakala Roosa, Hirvonen Joonas, Honkala Emma, Inget Ida-Maria, Kaila Lauri, Kainulainen Minttu, Kaisla Senja, Kankaansivu Arttu, Kantola Helmiina, Karilahti Tuulia, Koivujoki Tuuli, Konttinen Alex, Korpivaara Patrik, Laukkanen Suvi, Laurila Camilla, Leppialho Matilda, Lösönen Osmo, Mielonen Hilla, Mylläri Maarit, Niemelä Joel, Noranka Aada, Näsi Meri, Palvaila Annina, Perälä Sanja, Pihamaa Janika, Ranta Pirkko, Rantanen Jenna, Raulahti Anni, Rekola Tuuli, Siivonen Riikka, Sirén Aada, Sirén Johanna, Sirkkunen Juulia, Tamminen Ronja, Tero Karoliina, Tiainen Milona, Tynys Ville, Varso Milla, Virlander Neea, Ylipiha Aada

Vääksyn Yhteiskoulun ilmailulinjalle on valittu seuraavat opiskelijat:

Eerola Jaakko, Heinonen Joonas, Heinonen Julian, Huovila Juho, Hänninen Riku, Jalava Jami, Kainulainen Viivi, Kujala Aaro, Könönen Emilia, Lähdesmäki Jussi, Marttila Oskar, Merilä Emma,

Niemi Olli, Nurmi Santeri, Partanen Simo, Puhakka Samuel, Rautiainen Johannes, Salo Aapo, Savola Otto, Sohlberg Samuel, Sten Julius, Tiimo Topi, Topaloglu Meriç, Tuominen Roni, Zhabin Fedor

Terveisin

Rexi

Onnea kevään 2017 uusille ylioppilaille

Aaltonen Elisa, Anttila Saara, Auvinen Olli, Havukainen Julia, Hietalahti Leni, Hirvonen Joni, Holttinen Rosa, Hotti Mirka, Huuhka Niilo, Härkönen Eetu, Juntunen Sara, Järvinen Elina, Järvinen Pekka, Kajander Veera, Kallio Sini, Kandén Iida, Kandén Jenny, Karppinen Katarina, Karvonen Tiia, Keski-Jylhä Erika, Kolu Marika, Komonen Hanna, Koppanen Irja, Kosunen Joni, Kuitunen Minttu, Laakso Manu, Lahti Noora, Laukkanen Henri, Lindeberg Melina, Lindqvist Aura, Lotila Henriikka, Maasilta Essi, Meriläinen Tuomas, Muhonen Pihla, Müller Johann, Mäki-Hoimela Matias, Mäkinen Miikka, Mäkinen Tommi, Nykänen Eetu, Ollila Eemeli, Pohjakallio Santeri, Ravantti-Giltrap Troy, Räsänen Mirella, Salminen Samuli, Salojärvi Inka, Seppälä Leo, Seppänen Erik, Skantz Suvi, Sopanen Aleks, Sälpölä Mikko, Tuomaala Atte, Uusitalo Jani, Vaininen Joonas, Verno Miko, Örn Otto

Ranskanryhmän matkablogi

vykmatkat.blogspot.fi

Vääksyn Yhteiskoulun esittelyAurinkoportaat

Vääksyn Yhteiskoulu koostuu yläkoulusta (luokat 7-9) ja lukiosta.

Yläkoulussa on noin 300 oppilasta ja lukiossa noin 170 opiskelijaa. Koulut toimivat yhteisissä tiloissa ja useimmat koulumme opettajista toimivat kummassakin koulussa.

Kaikkiaan koulussa on 34 opettajaa ja 2 koulukäynninohjaajaa, koulukuraattori ja koulupsykologi ja kouluterveydenhoitaja. Heidän lisäksi koulumme ja oppilaiden sekä opiskelijoiden viihtyvyydestä huolehtivat koulusihteeri, keittiöhenkilökunta, siistijät ja kiinteistöhoitaja-vahtimestari.

Peruskoulun jälkeen Vääksyn Yhteiskoulu tarjoaa hyvät mahdollisuudet II-asteen lukiokoulutuksen suorittamiseen. Lukioon on otettu vuosittain noin 60 lukio-opiskelijaa ja heistä noin 20-25 otetaan erillisen haastattelun perusteella lukion ilmailulinjalle. Ilmailulinja on tarkoitettu motivoituneille nuorille, joiden tavoitteena on liikennelentäjän, sotilaslentäjän tai lennonjohtajan ammatti.

Vääksyn Yhteiskoulun lukio on ensisijaisesti yleissivistävä lukio, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet lähteä opiskelemaan eri oppiaineita korkeakouluun tai yliopistoon.

KoulurakennusKirjasto

Vääksyn Yhteiskoulu perustettiin jo vuonna 1926, ja koulumme eri rakennukset ovat valmistuneet 1931, 1958 ja 1975.

Mittava uudisrakennus- ja saneeraushanke valmistui vuonna 1999 ja nyt voimme nauttia uudistetuista ja kunnostetuista tiloista.

Nykyaikaiset opetustilat

Viimeisimmän saneerauksen yhteydessä uudistettiin luokkatiloja ja saatiin samalla myös muutamia erikoistiloja. Luokka-, laboratorio- ja työskentelytilojen ohella koulussa on oma kirjasto, kielistudio ja auditorio sekä tietotekniikkaluokka.

kielistudioOpetusluokat on varusteltu nykyaikaisin opetusvälinein. Koulu on saanut kahden viimeisimmän vuoden aikana niin peruskoulun kuin lukion puolelle Opetushallituksen avustusrahaa ja joka luokan perusvarusteluina ovat tietokone, dokumenttikamera ja datatykki.

Saman hankkeen avustamana on ostettu myös iPad-laitteita opetuskäyttöön.

Kaikesta huolimatta uusien laitteiden rinnalla käytetään edelleen perinteisiä menetelmiä, kuten liitutaulua, piirtoheitintä ja vihkoon kirjoittamista.

Yläkoulun valinnaisainetarjotin

Koulullamme on laaja valinnaisainetarjonta 8.-9.luokkalaisille

Kielistä on tarjolla saksaa, ranskaa ja venäjää sekä englannin ja ruotsin lisäkursseja.koksanaula

(valinnaisaineita toteutetaan oppilaiden valintojen mukaan).

Käytännöntaitoja voi harjaannuttaa tietotekniikassa, teknisessä ja tekstiilityössä sekä kotitaloudessa sekä maa- ja metsätaloudessa ja puutarhanhoidossa.

Itseään voi ilmaista niin musiikissa kuvataiteessa, liikunnassa, ilmaisutaidossa kuin luovan kirjoittamisen kursseillakin.

 

8.-luokan valinnaisainetarjottimen lyhytkursseina on tarjolla mm. mopokurssi, valokuvaus sekä digitaalinen viestintä.pienoislaboratorio

Oppilaiden hyvinvoinnin tukena koulussamme on aktiivinen oppilaskunta- ja tukioppilastoiminta.

Lukuvuonna 2014-15 peruskoulun painopisteinä ovat työrauha, itsearviointi ja ympäristöstä ja tavaroista huolehtiminen.

Vääksyn Yhteiskoulussa toteutamme avoimen oppimisympäristön periaatetta, jossa opiskelijat valitsevat oman polkunsa. Vaikka jokaisen opiskelu on tietysti itsestä kiinni, koulussamme on aina pyritty huolehtimaan jokaisesta yhteisömme jäsenestä.

Viihtyisä ja turvallinen oppimisympäristö on kaikkien tavoitteena.

Koulun sijainti ja kuljetukset

Koulu sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella ja bussilla pääsee koulun pihapiiriin niin Lahdesta, Koulun karttaHollolasta, Padasjoelta kuin Sysmästäkin.

Koulu sijaitsee aivan Vääksyn kanavan tuntumassa.

Harrastusmahdollisuudet

Koulun lähellä sijaitsevat monipuoliset urheilumahdollisuudet: urheilukenttä, liikuntahalli kuntosaleineen, jäähalli sekä aurinkovuoren monipuoliset hiihto- ja lenkkeilymaastot ovat aivan koulun vieressä.

 Kivipuutarha